X

Представництво Stellantis Україна провели щорічну прес-конференцію: підвели підсумки 2023 року та розказали про плани на 2024 рік

11го квітня 2024 року в Києві відбулася щорічна прес-конференція представництва Stellantis в Україні. Представники компанії поділились результатами роботи у 2023 році та презентували амбітні плани на новий операційний рік.

  • Результати діяльності Брендів PEUGEOT, CITROЁN, DS Automobiles, OPEL та JEEP. Зростання частки ринку та збільшення продажів для кожного Бренду.
  • Запуск нових продуктів. Кожен бренд отримав нову модель з гібридною установкою, а також повністю електричні версії.
  • Лідери ринку переобладнаних автомобілів. Оновлення LCV-лінійки автомобілів Брендів PEUGETO, CITROЁN та OPEL.
  • Продумані та вигідні фінансові послуги. Унікальні гранти від фінансових партнерів.
  • Масштабування Бренду EUROREPAR на українському ринку. Плани по запуску концепції дистрибуції Distrigo та запуск мережі EURO REPAR Car Service.
  • Видатні події 2023 – 2024 років – титули «Авто Лідер 2023-2024» та «Автомобіль року 2024» в Україні.

Результати діяльності Брендів PEUGETO, CITROЁN, DS Automobiles, OPEL та Jeep

Незважаючи на складні часи, Україна продовжує розвиватись разом з цивілізованим світом. Тому ринок нових автомобілів в Україні працює та навіть більше того – за підсумками 2023 року ринок зростав у порівнянні з 2022 роком. Аналогічно зростали й показники продажів автомобілів Концерну Stellantis.

За підсумками 2023 року в Україні загалом було продано близько 72,5 нових автомобілів – це на 63,5% більше, ніж продажі за 2022 рік. Різноманітних легкових моделей було продано у кількості 65,1 тис. автомобілів, ще близько 7,4 тис. забезпечили комерційні фургони/вени.

Концерн Stellantis з ключовими Брендами Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles, Jeep за підсумками 2023 року сумарно займає більше 7% українського автомобільного ринку та показує сукупний приріст у 2023 році, що перевищив ріст ринку нових автомобілів на 6%. Причому завершення року було дуже позитивним – в грудні епізодичне зростання продажів дозволило Концерну Stellantis (з Брендами Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles, Jeep) зайняти долю навіть 9,7% ринку, що може бути сигналом до стабільного збільшення продажів у 2024 році. Загалом за підсумками 2023 року було продано більше 5,1 тис. автомобілів Концерну Stellantis з Брендами Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles, Jeep.

У 2024 році українське представництво концерну Stellantis має амбітну ціль досягнути сукупної частки ринку 11,4%, і для цього показника є всі інструменти та готове підгрунтя. Як згадувалося раніше, вдалося завершити рік з показником більше 9% в останньому місяці, що є позитивним сигналом. Маючи потужний та повний модельний ряд, сильну та широку дилерську мережу, а також вигідні сукупні послуги, Брендами Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles, Jeep вдасться знайти все більше нових клієнтів та стати одними із лідерів автомобільного ринку.

Запуск нових продуктів Брендів PEUGEOT, CITROЁN, OPEL, DS Automobiles, JEEP

У 2024 році українське представництво концерну Stellantis продовжить розширювати та оновлювати модельний ряд Брендів PEUGEOT, CITROЁN, OPEL, DS Automobiles, JEEP. Особлива увага приділяється електрифікованим новинкам, відповідно до загальної стратегії електрифікації.

Бренд PEUGEOT: нові кросовери 3008 та 5008

Головною новинкою Бренду буде Новий PEUGEOT 3008, що завітає в Україну вже в 3-му кварталі. Це повністю нове покоління відомого кросовера-бестселера, що вже проклав шлях до сердець тисяч українців. Новий PEUGEOT 3008 запропонує кардинально змінений дизайн у стилі купе-подібного кросовера, а також футуристичний салон з «літаючим» горизонтальним дисплеєм. Покупцям в Україні буде запропонована новинка з турбо-бензиновим двигуном потужністю 180 к.с. та сучасною автоматичною коробкою передач. А також, наразі представництво PEUGEOT працює над запуском електричної версії е-3008, яка згодом з’явиться на ринку України.

Крім того, під кінець року Україна зустрічатиме ще один кросовер Бренду – Новий PEUGEOT 5008. Ця 7-ми місна новинка вдало доповню гаму моделі 3008, пропонуючи ще більше місця в салоні для великої сім’ї, зберігаючи відмінний комфорт та технологічність. Лінійка двигунів буде включати в себе версію з бензиновим турбодвигуном потужність 180 к.с. та виключно автоматичною коробкою передач. І також згодом планується запуск на українському ринку 100% електричної версії 7-ми місного кросовера PEUGEOT 5008.

Бренд CITROЁN: нові моделі С3 та C3 Aircross

В 3-му кварталі Бренд готує запуск справді «гарячих новинок» – Україну очікує хетчбек CITROЁN С3 та кросовер CITROЁN C3 Aircross. Повністю нові покоління моделей CITROЁN С3 та CITROЁN C3 Aircross будуть виділятись зміненим зовнішнім дизайном, інноваційним салоном, сучасним обладнанням. А також, звісно, широкою пропозицією силових агрегатів, адже для нового CITROEN C3 буде запропоновано турбобензиновий двигун потужністю 100 к.с. у поєднанні з традиційною механічною КПП, а також 100% електрична версія, яка запропонує запас ходу до 320 км (WLTP). Згодом, українцям стане доступний також новітній гібрид 1.2 MHEV потужністю 100 к.с. У свою чергу кросовер CITROЁN C3 Aircross спочатку з’явиться на українському ринку з надійним і витривалим бензиновим турбодвигуном в поєднанні з МКПП. Надалі пропозиція буде розширена за рахунок версії з автоматичною коробкою передач та електроверсії.

Бренд OPEL: розширення версій для флагмана Opel Grandland

На початку 2024 року популярний німецький кросовер Opel Grandland запропонував українським покупцям ще більш універсальну та вигідну версію Design&Tech. Дана комплектація зі старту пропонує чудове оснащення, широкий перелік опцій та систем безпеки, ергономічний та сучасний салон і відмінну якість виконання. Саме тому, нова версія флагманського кросовера Opel вкотре демонструє найкраще співвідношення ціна/якість, задовольняючи потреби сучасного покупця.

Бренд DS Automobiles: ще більш розкішна та вишукана версія кросовер DS 7

Преміальний французький Бренд в першій половині 2024 року представить в Україні дійсно унікальний та вражаючий автомобіль. Уже скоро з’явиться кросовер DS 7 в ексклюзивному виконанні Antoine de Saint Exupery, що підіймає мрії про «французьку розкіш» на новий рівень.

Бренд JEEP: новий позашляховик Wrangler та новий кросовер Avenger, більше версій для Jeep Compass

На початку 2024 року Jeep Compass запропонував покупцям ще більше свободи вибору завдяки розширенню власної гамми версій. Компактний кросовер Jeep Compass в Україні все також пропонується з гібридною силовою установкою 1.5L MHEV 130 у парі з трансмісією DCT-7 та переднім приводом: оптимальне поєднання достатньої потужності, чудової економічності, легкості керування. Водночас, відтепер автомобіль Jeep Compass розширює власний асортимент за рахунок збільшення пропозиції комплектацій, що доступні українським клієнтам.

Легендарний американський Бренд також презентує українцям два нових автомобілі. Уже на початку весни буде презентовано еталонний позашляховик JEEP Wrangler в оновленому варіанті та з потужним турбодвигуном, багато-режимним повним приводом 4WD (зі знижувальним рядом) та сучасною 8-ступеневою автоматичною коробкою передач. Далі в Україні буде представлено компактний кросовер JEEP Avenger, що буде пропонуватись з гібридним силовим агрегатом 1.2 e-Hybrid потужністю 100 к.с. І також, одразу стартують продажі повністю електричної версії із запасом ходу до 420 км (WLTP).

Лідери ринку переобладнаних автомобілів. Оновлення LCV-лінійки автомобілів Брендів PEUGETO, CITROЁN та OPEL

Сегмент комерційних автомобілів – фургонів, венів, пікапів – є дуже важливим для Концерну Stellantis, оскільки саме ці автомобілі допомагають розвивати бізнес та рухати країну вперед. Саме тому сегмент комерційних автомобілів від Stellantis буде активно оновлюватись протягом всього 2024 року: нові моделі, електричні версії, переобладнані автомобілі тощо.

Нові комерційні автомобілі від Stellantis – повне оновлення модельного ряду

Протягом 2024 року буде відбуватись повне оновлення модельного ряду комерційних автомобілів Брендів PEUGEOT, CITROЁN, OPEL: різні моделі, різні класи та ринкові сегменти. Усі автомобілі отримають суттєво оновлену зовнішність в новітньому дизайн-стилі певного Бренду, а також більш сучасні салони з покращеними оздоблювальними матеріалами.

Уже цієї весни Бренд PEUGEOT планує представити в Україні нові автомобілі PEUGEOT Partner та PEUGEOT Rifter, а також більші вени PEUGEOT Expert та PEUGEOT Traveller.

Аналогічно весною стартують продажі оновленого вену CITROЁN Berlingo, компанію складуть нові версії середньо-розмірних моделей CITROЁN Jumpy та CITROЁN SpaceTourer.

Уже за місяць до них приєднаються осучаснені компактні вени OPEL Combo та OPEL Combo Life, а також середньо-розмірні OPEL Vivaro та OPEL Zafira Life.

Нарешті, восени українським клієнтам будуть запропоновані оновлені найбільші фургони Брендів: PEUGEOT Boxer, CITROЁN Jumper, OPEL Movano.

Унікальна пропозиція на ринку – електричні вени від PEUGEOT, CITROЁN, OPEL

Крім оновлення зовнішності та салону, Концерн Stellantis також активно працює над розвитком електричної мобільності. Причому не лише в сегменті легкових моделей, але також й для пасажирських венів та комерційних фургонів. Так, українські клієнти зможуть придбати нові електричні вени PEUGEOT e-Rifter, PEUGEOT e-Partner,CITROEN e-Berlingo, OPEL Combo Life Electric – зі збільшеним акумулятором та запасом ходу до 330 км (WLTP).

Поєднання просторого салону з широкими можливостями трансформації та повністю електричного приводу робить ці моделі унікальною конкурентною пропозицією на ринку!

Спеціальні переобладнані автомобілі та популярність пікапу PEUGEOT Landtrek

Нарешті, варто відзначити продовження співпраці Концерну Stellantis з українськими компаніями, що займаються створенням переобладнаних автомобілів: РЕФОРМ, Автоспецпром, Техкомплект. Активна та плідна робота між Брендами PEUGEOT, CITROЁN, OPEL та українськими компаніями дозволяє створювати різноманітні спеціальні автомобілі відповідно до специфічних запитів клієнтів: автомобілі швидкої медичної допомоги, броньовані інкасаторські фургони, електротехнічні лабораторії, тощо. Українські компанії РЕФОРМ та Автоспецпром навіть пройшли сертифікацію Stellantis на міжнародному рівні та отримали відповідні сертифікати, що підтверджують максимально високу якість продукції.

Ще одним цікавим напрямом розвитку для Концерну Stellantis в Україні є сегмент автомобілів типу «пікап». Завдяки запуску моделі PEUGEOT Landtrek в 2023 році, французький Бренд вийшов в новий ринковий сегмент. Й протягом 2024 року Бренд PEUGEOT планує додатково посилити власні позиції в сегменті пікапів, пропонуючи як стандартні заводські версії PEUGEOT Landtrek, так і спеціальні переобладнані автомобілі на його основі. Це неодмінно дасть новий потужний поштовх Бренду PEUGEOT в питаннях розвитку власної LCV-лінійки автомобілів.

Продумані та вигідні фінансові послуги. Унікальні гранти від фінансових партнерів

Різноманітні програми фінансування для купівлі автомобіля є не менш важливою перевагою, ніж ходові якості, економічність, комплектація самого автомобілі. Саме тому Концерн Stellantis в Україні та Бренди PEUGEOT, CITROЁN, OPEL, DS Automobiles, JEEP активно працюють над покращенням і розширенням програм фінансування для українських клієнтів.

Протягом 2023 року на додачу до кредитування фізичних осіб, також було відновлено кредитування юридичних осіб. Клієнтам пропонуються кредитні продукти від кількох провідних банків на дуже вигідних умовах: мінімальний перший внесок – від 20% вартості автомобіля, максимальний термін кредитування – до 7 років, відсоткова ставка – від 0,01% річних. Крім того, йде процес запуску «кредитних калькуляторів» в онлайн магазинах Брендів, що дасть змогу швидко знайти автомобіль зі складів в Україні та розрахувати на нього кредит. Усі ці послуги представлені в рамках програми BUYEASY: адже кредитування має бути не лише вигідним, але й легким та зрозумілим для клієнта.

Окремої уваги заслуговує програма компенсації -20% вартості фінансування від ЄБРР, що пропонується для юридичних осіб. Програма діє за умови придбання в лізинг вантажних автомобілів або електромобілів. При оформленні лізингу від ОТП Лізинг, юридична особа-покупець має можливість подати заявку на отримання гранту від ЄБРР, розмір якого складає 20% від суми фінансування покупки.

Також, для клієнтів Stellantis Україна доступна нова програма від BEST LEASING, яка надає компенсацією -30% на послуги лізингу! Програма спеціально запущена для компаній, що працюють для відновлення бізнесу, який постраждав від війни, або працюють для підтримки критичної інфраструктури України. Спеціальна програма лізингу від BEST LEASING діє за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу» та розповсюджується для придбання автомобілів юридичними особами або ФОП, включаючи компанії мікробізнесу. Для придбання автомобіля в лізинг потрібно мати перший внесок у розмірі 20% від вартості автомобіля; також передбачена можливість обговорення індивідуальних умов першого внеску. Програма лізингу з компенсацією -30% на послуги лізингу діє на термін до 24 місяців, а загальний термін лізингу може сягати 60 місяців. Фінансування надається в гривнях.

Маштабування Бренду EUROREPAR на українському ринку

Незалежно від розвитку автомобільних Брендів українського представництва Stellantis, компанія має амбіційні плани щодо розвитку та масштабування EUROREPAR – це спеціалізований Бренд, під яким реалізуються автозапчастини та різноманітні аксесуари для автомобілів.

Головна відмінність EUROREPAR від інших брендів aftermarket в тому, що він розроблений та реалізований концерном Stellantis (Групи PSA та FCA до 2021) – одним з найбільших у світі автовиробників. Адже кому, як не виробнику автомобілів, у портфелі якого французькі, німецькі, італійські та американські бренди, краще знати усі особливості та нюанси запчастин, необхідних для тривалої, надійної та безвідмовної роботи автомобілів.

Значною перевагою EUROREPAR є широкий асортимент, який здатний задовольнити потреби в якісних запасних частинах для більшості автомобільних брендів. Перш за все, варто звернути уваги на запчастини необхідні для проведення регламентного технічного обслуговування (ТО): різні фільтри, моторні та трансмісійні оливи тощо.

Наступною великою групою запчастин, що заслуговує особливої уваги, є деталі підвіски: амортизатори, важелі, підшипники маточин та ін. Ще одна група запчастин, на яку варто звернути увагу, це деталі гальмівної системи: в асортименті продукції EUROREPAR представлені гальмівні колодки та диски, шланги для подачі гальмівної рідини, комплекти гальмівної системи в зборі та інші елементи.

Помітну частку в асортименті EUROREPAR займають деталі двигуна, навісного обладнання, а також супутніх систем. Наприклад: свічки запалення, ремені ГРМ та комплекти ГРМ, привідні ремені для навісних агрегатів, деталі зчеплення і т. інше. Додатково під Брендом EUROREPAR пропонуються запчастини вихлопної системи: глушники, лямбда-зонди, каталізатори та інші деталі на велику кількість інших марок (що не входять до концерну Stellantis) та моделей автомобілів.

Маючи такий широкий та повноцінний інструмент, постає питання в його дистрибуції та доставки кінцевому клієнту. Саме тому, Stellantis Україна активно працює над розширенням пропозиції та каналами дистрибуції. Так, з’явився проект DISTRIGO, першим етапом якого стало залучення незалежних українських дистриб’юторів запасних частин. Кінцевою метою зазначеного проекту є забезпечення  100% наявність найбільш популярних запасних частин у всіх регіонах України та їх доставка до сервісних центрів протягом 2-х годин. Наразі до співпраці залучено 3 незалежних українських дистриб’ютора, що входять до ТОП-10 відповідних компаній на ринку aftermarket України та відома всеукраїнська онлайн платформа з продажу автозапчаcтин.

У найближчих планах з розвитку є запуск в Україні мережі мультибрендових сервісних центрів EUROREPAR Car Service для обслуговування постгарантійних автомобілів. Дана мережа здійснюватиме обслуговування не тільки автомобілів, що належать до брендів концерну Stellantis, а також і автомобілів більшості популярних і відомих європейських та азійських брендів. Ця мережа стала популярним вибором для багатьох власників автомобілів у більшості країн світу, завдяки тому, що вона забезпечує високий рівень сервісу, надійність та зручність, з гарантією якості від світового виробника автомобілів Stellantis. EUROREPAR Car Service дозволяє власникам автомобілів отримувати всі необхідні послуги під одним дахом, незалежно від марки їх автомобіля.

Основна перевага EUROREPAR Car Service полягає в тому, що ця мережа пропонує якісне обслуговування за доступними цінами для власників автомобілів різних брендів. Кожен сервісний центр EUROREPAR Car Service оснащений сучасним обладнанням та має команду кваліфікованих механіків, які професійно виконують роботи з технічного обслуговування та ремонту. Орієнтуючись на європейський досвід роботи даних сервісів, українське представництво Stellantis має на меті відкрити сервісні центри EURO REPAR Car Service і в Україні.

Видатні події 2023 – 2024 років

З упевненістю можна сказати, що минулий операційний рік та перший квартал 2024 року стали визначними для Stellantis Україна та навіть переможними. Адже в потрфелі компанії з’явився новий легендарний Бренд JEEP, що уже зараз активно працює та завойовує шану нових клієнтів. А також Бренду PEUGEOT вдалося вибороти перемогу одразу у двох провідних автомобільних преміях України.

Бренд Jeep є справжнім «діамантом» в автомобільному світі: відома історія, культові моделі, максимальна пізнаваність та величезна кількість фанатів. Водночас, концерн Stellantis сьогодні є одним з найбільших та найпотужніший виробників автомобілів, маючи у власному розпорядженні численні заводи у різних куточках світу, безліч напрацювань по електрифікації, інноваційні гібридні технології та багато іншого.

Тому для Бренду Jeep входження до складу концерну Stellantis стало й справді початком нової ери!

Це відчувається не лише на глобальному рівні – через запуск нових моделей та впровадження технологій електрифікації – але також і на локальному рівні в межах певних країн. Так, відтепер в Україні легендарний Бренд Jeep отримав нового імпортера у вигляді українського представництва концерну Stellantis. А разом з цим – отримав «нове дихання» та шляхи розвитку: запуск повністю оновленого модельного ряду, розбудова мережі дилерів, фірмові вигідні фінансові продукти та зручні сервісні контракти.

Бренд Jeep впевнено крокує Україною! Після запуску в Києві одразу трьох дилерських центрів, відтепер до переліку додаються нові дилери Jeep в інших містах-мільйонниках нашої країни: Харків, Одеса, Львів, Дніпро. Таким чином, Бренду Jeep в Україні розпочинає новий розділ своєї історії: спочатку запуск офіційного українського сайту Jeep (www.jeep.ua), далі оголошення прасів на моделі-новинки та відкриття одразу трьох дилерів в Києві, й ось тепер – суттєве розширення географії представлення Бренду. Відкриття нових дилерських центрів є одним з найкращих підтверджень стійкості українського суспільства та бажання плідної роботи для досягнення найвищих результатів.

PEUGEOT 408 — абсолютний переможець премії “Авто Лідер 2023-2024”! Ця нагорода — справжнє визнання нових технологій та дизайну, які представляє дана модель. Українські автолюбителі віддали свою перевагу PEUGEOT, визнавши його найкращим у абсолюті та своєму класі. Це свідчення того, що Бренд PEUGEOT продовжує вражати своїх шанувальників і залишати незабутні враження. Варто відзначити, що ця перемога в абсолюті є першою для Бренду PEUGEOT в рамках даної премії. Також важливо згадати, що другу позицію в голосуванні зайняв PEUGEOT 308, підкреслюючи високу оцінку та популярність всієї лінійки бренду серед українських автомобілістів.

І продовжуючи свій визначний шлях на українському ринку, PEUGEOT 408 виборює титул «Автомобіль Року в Україні 2024». За результатами голосування громадського та професійного журі було визначено абсолютного лідера у Всеукраїнській премії «Автомобіль Року в Україні 2024» – ним став технологічний фастбек PEUGEOT 408! Відзначаючи цю визначну подію, PEUGEOT висловлює глибоку вдячність своїм клієнтам та журі конкурсу за високу оцінку та довіру.

Окреме місце варто виділити програмі по безкоштовному ремонту автомобілів критичної інфраструктури Брендів PEUGEOT, CITROEN, OPEL

Від самого початку повномасштабної війни компанія Stellantis Україна вирішила докласти максимум зусиль для нашої спільної перемоги. Так ще у березні 2022 року була запроваджена загальноукраїнська програма безкоштовного ремонту та обслуговування автомобілів екстрених служб, що виконують критично-важливі місії для існування держави.

За час роботи програми було виконано 13 тисяч заявок по ремонтам, відновленню, обслуговуванню автомобілів: від простих ТО з заміною мастила та фільтрів – до комплексних ремонтів автомобілів вартістю у сотні тисяч гривень. Наприклад, рекордсменом став один з автомобілів з пакетом комплексного відновлення вартістю близько 400 тисяч гривень. Взагалі сумарна вартість проведених ремонтів, відновлень, технічних обслуговувань автомобілів за цією програмою наразі складає близько 100 млн. гривень. Варто відзначити, що всі витрати покриває офіційне представництво концерну Stellantis в Україні та офіційні дилери Брендів Peugeot, Citroen та Opel.

Отже, програма безкоштовного ремонту автомобілів від Stellantis Україна – це не лише реальна допомога екстреним службам держави, але й чудовий приклад єднання різних частин, областей, міст України для нашої спільної загальної перемоги! І компанія Stellantis Україна та офіційні дилерські центи брендів Peugeot, Citroen та Opel не збираються зупинятися, і будуть працювати доти, доки в цьому є потреба.

Stellantis Україні одна із провідних компаній на українському ринку, пріоритетом роботи якої є задоволення потреб покупці, надання високоякісних послуг та турбота про власних клієнтів. Маючи в роботі дані орієнтири, нам вдається продовжувати далі працювати та займати все більшу частку автомобільного ринку. З вірою у майбутнє, з турботою про Україну!