X

Наступник Bugatti Chiron отримає новий 1800-сильний двигун: деталі

Bugatti поступово відмовляється від свого культового двигуна W16. Натомість компанія випустить новий мотор з індексом V16.

Першою моделлю марки, що отримає новий двигун, стане наступник гіперкара Chiron. Двигун робочим об’ємом 8,3 літри був розроблений спільно з компанією Cosworth і зможе генерувати 1000 к.с. потужності. Якщо його доповнити трьома електромоторами (два на передній осі та один – на задній), то віддача підніметься до 1800 сил.

Новий Chiron з такою гібридною установкою, яка працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і повним приводом, зможе розганятися з місця до сотні за 2 секунди, а до 200 км/год – за 5 секунд. Максимальна швидкість гіперкара буде обмежена електронікою на позначці 445 км/год.

Читайте також:
Американський дилер пообіцяв розкішний подарунок покупцеві Bugatti Chiron

Завдяки батареї на 24,8 кВтг гіперкар зможе проїжджати в суто електричному режимі до 60 км. Bugatti має намір випустити 250 одиниць моделі. Презентують новинку наступного місяця, а постачання клієнтам розпочнуть не раніше 2026 року. Очікується, що вартість буде на рівні 3,86 мільйонів доларів.