X

Наступник SAAB розробив безпілотний електромобіль для шістьох

Необычный электромобиль NEVS Sango станет центральным звеном экологической инфраструктуры Швеции

Компанія NEVS — правонаступниця знаменитого SAAB — зайнята створенням електрокарів у впізнаваному стилі. Але цим вирішено не обмежуватися. Шведи поділилися своєю новою розробкою, яку охрестили безпечним безпілотним шатлом Sango. Електрична новинка покликана стати новим витком розвитку  у сфері громадського транспорту.

Sango отримав силову установку, куди входять електромотор і літій-іонні батареї. Одного заряду акумулятора достатньо для подолання 200 км шляху. При цьому швидкість його пересування буде мінімальною. Її обмежать позначкою 15 км на годину. Однак у плани інженерів входить надбавка швидкості. Із часом вона зросте до 50 км на годину.

Планується, що безпілотний шаттл експлуатуватимуть у Стокгольмі. На етапі випробувань на дороги вийдуть 10 безпілотників. У кожному з них буде по 6 крісел, розсувні двері та низька підлога для зручності пересування маломобільних груп, а також спеціальні шторки і Wi-Fi «на борту».

Розробники NEVS вважають, що Sango стане повноцінним конкурентом аналогічних шатлів світових виробників. Щоправда, всі вони перебувають в експериментальних стадіях. Крім того, плюс транспортного засобу в тому, що пасажирам немає необхідності непокоїтися про паркування і ремонт.

Читайте також:
Беспилотные шаттлы EasyMile: очное знакомство (видео)

Подібний шаттл — центральна ланка розроблюваної шведської екологічної інфраструктури. Зазначимо, що зараз тільки 5 відсотків автомобілів у світі не завдають шкоди навколишньому середовищу — кількість дуже невелика. Саме з цієї причини шведи вирішили створити нову еко-систему PONS, в якій не останню роль відіграє NEVS Sango.