X

Присадки для очищення пального забивають форсунки: про що тільки думають виробники?

Відповідно до сучасних паливних стандартів, миючі присадки є обов’язковим компонентом будь-якого пального. Однак багато хто вважає, що застосування таких засобів може нашкодити двигуну або паливній системі. Так склалося, що використання присадок з їх появи обросло великою кількістю міфів. Саме один із них ми вирішили сьогодні розвінчати.

Однією із найпопулярніших чуток, що стосуються очисних присадок, є забруднення форсунок. Нібито додана в пальне присадка “підніме” бруд із дна бака, який згодом потрапить у паливну систему і заб’є форсунки. “Це не правда! Миючі присадки не можуть підняти багнюку з бака. Вони призначені здебільшого для очищення інжекторів, відповідно вони працюють тільки у певному діапазоні температур, близьких до робочої температури двигуна. Миючі речовини у складі присадок просто не активні в баку, температура всередині якого коливається від -40ºC до + 40 º C. Розчинників, які можуть якось вплинути на можливий осад у баку, у миючих присадках просто немає”, – кажуть експерти з Liqui Moly.

Зрештою, бруд із бака, навіть якщо він там є, у двигун потрапити фізично не може. Цьому перешкоджає складна багаторівнева система фільтрації. І знову ж таки, не дарма наявність очисних присадок було додано до стандарту виробництва автомобільного пального. Інша річ, що хтось сумнівається в його якості – поліпшити його миючі та захисні властивості можна за допомогою таких присадок.

Міф про шкоду таких присадок не єдиний. Разом з ним можна також зустріти такі перли, як “замість омивача можна використовувати воду з рідким милом” і “масло в машині потрібно міняти раз в 15 000 км” – до чого це призводить, можете подивитися за цим посиланням.