X

Продажі автомобілів Daihatsu припинено через шахрайство з сертифікацією

Японский регулятор выявил 174 нарушений в 25 испытаниях

Компанія Daihatsu, яка входить до складу корпорації Toyota Motor, опинилася в центрі великого скандалу, внаслідок якого продаж її автомобілів у Японії припинено. З 20 січня під забороною опинилися всі моделі Daihatsu та побудовані на їх основі моделі Toyota.

Як повідомляється, місцевий регулятор виявив порушення із сертифікацією 64 моделей автомобілів та 3 двигунів. З них 22 автомобілі та один мотор носять марку Toyota. Загалом фахівці Daihatsu сфальсифікували результати 25 випробувань, допустивши 174 порушення. За деякими даними, всі вони пов’язані з безпекою та екологією. Зокрема моделі Daihatsu Cast/Toyota Pixis Joy не пройшли обов’язкові за правилами сертифікації бічні краш-тести.

Деякі з «сумнівних» автомобілів уже знято з виробництва, але більша частина стоїть на конвеєрі або чекає на свою чергу на запуск. Наразі Daihatsu проводить внутрішнє розслідування, під час якого будуть проведені перевірки на відповідність сертифікаційним вимогам. Зокрема, їх вже пройшли Daihatsu Move, Daihatsu Cast, Toyota Pixis Joy, Daihatsu Gran Max, Toyota Town Ace та Mazda Bongo.

Читайте також:
«Дочку» Toyota викрили у махінаціях із краш-тестами