X

Продаж нових авто у квітні: зміна лідерів і прорив преміум-брендів

Квітень продовжив тенденції зростання продажу, і за цей місяць на українському ринку було реалізовано трохи більше 10 тис. нових автомобілів. Це майже на тисячу більше, ніж у березні 2021 року. І вже, безумовно, більше, ніж рік тому, коли через жорсткі карантинні обмеження було продано втричі менше автомобілів. Отже, що українці купували в квітні?

Боротьба за лідерством між Renault і Toyota в квітні закінчилася перемогою останньої. Японський бренд продав 1,5 тисячі автомобілів і здобув впевнену перемогу над суперником. Тому як результат Renault в квітні становив 1,3 нових авто. Що допомогло Toyota завоювати лідерство? Звісно, бестселер Toyota RAV4, а ще добре підросли продажі оновленого седана Toyota Camry. Але все одно після RAV4 йде Land Cruiser Prado, а тільки потім Camry.

Трьома китами Renault, як і раніше, залишаються Renault Duster, Renault Sandero і Renault Logan. Стабільна не тільки розстановка сил всередині бренду, а й загальна кількість проданих автомобілів за місяць, яка фактично не змінилася з березня. Як то кажуть, стабільність ознака майстерності!

І знову ж таки, міцно утримуючи свою позицію, на третьому місці в рейтингу продажу міцно влаштувалася KIA c результатом трохи більше 800 проданих автомобілів. Внутрішньобрендові продажі також не несуть ніякої інтриги — левова частка продажу дісталася Sportage, все інше ділять між собою інші моделі.

Незважаючи на всі старання Skoda, чеському бренду не вдалося піднятися вище четвертого рядка в рейтингу, продавши трохи більше 600 автомобілів. А от структура продажів змінилася, і в лідери вибилася Skoda Octavia, обійшовши і Kodiaq і Karoq.

Volkswagen також утримав позиції березня, реалізувавши трохи більше 500 автомобілів. Лідерами продажу стали Touareg, Tiguan і T-Roc. Знову ж таки, розстановка сил без змін, і ці моделі Фольксваген мають  найбільший попит.

І якщо п’ятірка лідерів, як бачимо, залишилася незмінною, і ніхто не зміг зрушити їх з  позицій, то починаючи з шостого місця відбулися цікаві зміни.

Так, на шосте місце зміг прорватися Peugeot — на його рахунку майже 500 проданих автомобілів. Локомотивом продажів виступив Peugeot 301, а також кросовери 2008 і 3008.

Впевнено нарощує продажі бренд Chery в Україні. Якщо в березні він був на дев’ятому місці, то в квітні зміг піднятися вже на сьоме, продавши понад 400 нових автомобілів. Добре продавалися моделі Tiggo 4, Tiggo 2 і Jetour X70. Знайшла перших покупців і новинка Chery Tiggo 7 Pro, що дебютувала в другій половині квітня.

Читайте також:
Состоялась всеукраинская digital-презентация Chery Tiggo 7 Pro (видео)

Nissan вдалося втриматися в першій десятці, але змістившись на одну позицію вниз. А ось потрапляння в ТОП-10 преміального бренду Mercedes-Benz  — це новина минулого місяця. У бренду майже 400 проданих автомобілів і GLE-Class в якості бестселера. Непогано продавалися також GLS-Class і S-Class. Утім, такий успіх цілком закономірний, тому як німецька марка до цього йшла наполегливо і планомірно. Не менш цікавий і прорив в першу десятку і BMW. Минулого місяця з моделей цієї марки популярними були X5, X7 і X6. Обидва німецькі бренди ведуть доволі серйозну боротьбу між собою, цікаво, якою буде розстановка сил наступного місяця? Та й загалом цікаво, чи зможе утримати український ринок нових автомобілів такий ось поступове зростання?

Нижче традиційно публікуємо десятку найкращих моделей продажу в квітні 2021. І тут перестановок багато: Sportage зумів вибитися в лідери, потіснивши RAV4, прорвалися в десятку Camry і 301.

  1. KIA Sportage
  2. Toyota RAV4
  3. Renault Duster
  4. Renault Sandero
  5. Renault Logan
  6. Toyota Land Cruiser Prado
  7. Volkswagen Touareg
  8. Toyota Camry
  9. Peugeot 301
  10. Nissan Qashqai