X

Продаж нових автомобілів у липні: яку динаміку показав ринок?

У розпал літа ринок нових автомобілів в Україні порадував цифрами продажу: за липень було продано 10,3 нових авто. Тож липень став найкращим місяцем з продажу за 2021 рік. Та й друге півріччя почалося досить оптимістично, адже якщо такий тренд збережеться, то вперше за сім років буде пройдено позначку в сто тисяч автомобілів. До речі, за прогнозами багатьох імпортерів і дистриб’юторів так і має статися. Та зараз погляньмо на десятку найкращих брендів.

Боротьба за лідерство з новою силою розгорнулася між Renault і Toyota. Французький бренд дуже добре почав місяць, потім “японці” відігралися і в підсумку до кінця місяця показали майже однаковий результат! І Renault і Toyota закінчили липень із цифрами 1,5 тисячі проданих автомобілів. Та все ж у Рено на декілька машин більше, тому за нею залишається лідерство, а Тойота на другому місці.

“Французька трійка” моделей – Duster, Sandero та Logan – лідери внутрішньобрендового продажу. Непогано розійшовся і новий фургон Renault Express. Детальніше про нього читайте в нашому тест-драйві:

Читайте також:
Тест-драйв Renault Express: і попрацювати, і поволонтерити (відео)

У Toyota, як і раніше, RAV4 розбирають як гарячі пиріжки, а також Land Cruiser Prado. Трійку замикає седан Camry, який цього місяця впевнено обігнав Corolla. Цікаво, як сильно вплине на продаж марки вихід на ринок нового Land Cruiser 300, ціни й комплектації на який оголосять через декілька днів. Чи зможе вивести її в лідери?

На третьому місці впевнено тримається KIA. У цього бренду трохи більше за 800 проданих автомобілів і, звісно, більша частина – це Sportage. Хоча варто зазначити, що модель Sonic трішки підтягнулася в продажу.

Як і раніше, на четвертому місці Skoda, у неї понад 600 проданих машин. Зазначимо зростання продажу моделі Octavia, та все ж Karoq посів у липні перше місце у внутрішньому продажу. Також непогано продаються Scala і Kamiq, тому попит між моделями Skoda розподілено доволі рівномірно.

Volkswagen вдалося відіграти одразу декілька позицій та піднятися на п’яте місце, продавши майже 500 нових автомобілів. Досить багато покупців у липні надало перевагу кросоверу Tiguan, що й вивело його на першу позицію. Далі йде Touareg і TRoc. І Passat, і Golf розійшлися помітно скромнішим тиражем.

Hyundai втримався на шостому місці, хоча конкуренція тут досить щільна. Левова частка продажів припадає на новий Hyundai Tucson (минуле покоління вже зійшло зі сцени). Найбільшу популярність мають бензинові модифікації, але непогано “пішли” й гібридні машини. Нагадаємо, Tucson Hybrid ми тестували зовсім нещодавно.

Читайте також:
Тест-драйв Hyundai Tucson Hybrid: как гибридный кроссовер на ралли ездил

Непогано продавалися в липні також i30 та Santa Fe. Додамо, що ціни на новітній електромобіль Ioniq 5 вже відомо, а перші машини вже прибули в Україну.

Сьоме місце в рейтингу продажу – в Peugeot, продаж якого ненабагато менший за Hyundai та Volkswagen. Тут найкраще продавалася комерційна техніка, модель Boxer, але й седан 301, і кросовер 2008 продавалися непогано.

На восьмому місці Nissan, у нього понад 400 проданих машин. І це при тому, що модельна гамма у нього наразі зовсім невелика. Але скоро на ринок вийде новий Nissan Juke, ціни на який вже відомо (від 512 210 грн.), ось тоді японський бренд і побореться за вихід у першу п’ятірку!

На дев’ятому рядку рейтингу – Chery, чиї машини розійшлися тиражем також трохи більше за 400 штук. Як і раніше, добре купують Chery 4, який є флагманом продажу. Непогано розходяться Tiggo 2 і Jetour X70.

На десяте місце прорвався Mitsubishi, буквально на декілька машин випередивши Suzuki. Тут локомотивом продажу є кросовер Outlander, на другому місці ASX і Eclipse Cross.

ТОП-10 найбільш продаваних моделей за липень 2021 має такий вигляд:

  1. Toyota RAV4
  2. KIA Sportage
  3. Renault Duster
  4. Renault Sandero
  5. Mitsubishi Outlander
  6. Toyota Land Cruiser Prado
  7. Hyundai Tucson
  8. Renault Logan
  9. Nissan Qashqai
  10. Toyota Camry