X

Продаж нових автомобілів у вересні: не рекорд, але знову зростання!

У вересні ринок нових автомобілів в Україні знову показав зростання і непогані показники. Так, за перший осінній місяць було продано 9,8 тис.нових автомобілів. Це нехай і не рекордний, але поки що один із найкращих показників за 2021 рік. Відзначимо, що рекорд було встановлено в липні, коли було реалізовано понад 10 тисяч авто. Хоча якби не деякий дефіцит моделей, ці показники були б ще вищими. Він же вплинув і на розстановку сил цього місяця.

Лідери ринку — Toyota і Renault — змогли ще більше піти у відрив від інших. Так, за підсумками вересня Toyota посіла перше місце, реалізувавши понад 1,5 тис.нових автомобілів. Toyota RAV4 як і раніше на першому місці у внутрішньобрендових продажах, але не менш охоче брали Toyota Land Cruiser Prado і Camry. На четвертому місці закріпився новий Land Cruiser 300.

На другій позиції Renault, які цього місяця поступилися лідерством японському бренду і реалізували 1,3 тис. нових автомобілів. Найбільш популярними є ті самі моделі: Duster, Sandero і Logan. Новинка цього року – Renault Captur – поки що тільки набирає обертів.

Бронза залишилася за KIA, нехай і з серйозним відставанням – у корейського бренду трохи більше 900 проданих авто у вересні. Водночас це більше, ніж було в серпні.

А ось за четверте місце розгорнулася боротьба між Nissan і Volkswagen, що закінчилася перемогою останнього з результатом трохи більше 500 проданих авто. Флагманом продажів тут став Touareg, який дуже відчутно обігнали інші моделі. Ті ж Tiguan і T-Roc розташувалися на другому і третьому місцях відповідно.

Nissan змістився на п’яту сходинку рейтингу, реалізувавши чотири з половиною сотні автомобілів. Тут лідирує Qashqai і X-Trail, але і новий Juke успішно починає свою “кар’єру” на українському ринку. Подивимося, як розвиватиметься ситуація  наступного місяця!

На шосту позицію знову повернувся Hyundai, який втратив її в серпні і мало не вилетів з ТОП-10. Бренд зумів наростити продажі (понад 400 авто), але непоганому результату сприяли також не найвищі показники конкурентів. Помітно краще за інших продається новий кросовер Hyundai Tucson, на другому місці хетчбек i30.

Бренд Сһегу зміг трохи поліпшити свою позицію, зайнявши сьоме місце і реалізувавши майже 400 автомобілів. Приріст у продажах порівняно з минулим місяцем не дуже великий, а от якщо порівняти з вереснем 2020 року — то більше ніж удвічі! Найбільшу популярність мають моделі Tiggo 4 і Tiggo 2.

Skoda, ще недавно займала топові позиції в рейтингу у вересні відкотилася аж на восьму позицію, нехай і трохи, але все ж поступившись Chery. Перестановки відбулися і в моделях. Перше місце цього разу посіла Skoda Kodiaq, друге Skoda Scala, а на третьому Skoda Karoq.

Майже один в один зі Шкодою закінчив місяць Mitsubishi, і це можна назвати проривом, адже останні місяці цей японський бренд в першу десятку не потрапляв. Це стало можливим завдяки ще більшому нарощуванню продажу кросовера Mitsubishi Outlander.

І замикає десятку брендів-лідерів вересня Mercedes-Benz, у якого трохи більше трьох з половиною сотень проданих машин. На першому місці кросовери GLE і GLS. Серед “преміальної трійки” бренд з трипроменевою зіркою зараз беззаперечний лідер.

Так, у вересні в топ-10 не потрапили деякі бренди, які ми звикли там бачити раніше — осінь піднесла свої сюрпризи і новини. Так чи інакше, навіть за найбільш песимістичного прогнозі на найближчі місяці, 2021 рік за результатами продажів однозначно перевершить торішні результати.

Список моделей вересня 2021 з найбільшим продажем також трохи змінився:

  1. KIA Sportage
  2. Toyota RAV4
  3. Renault Duster
  4. Renault Sandero
  5. Toyota Land Cruiser Prado
  6. Toyota Camry
  7. Mitsubishi Outlander
  8. Renault Logan
  9. Nissan Qashqai
  10. Volkswagen Touareg