X

Продаж нових автомобілів у вересні — привід для оптимізму?

Рынок новых автомобилей в сентябре вырос.

За вересень 2020 року за офіційною статистикою МВС було продано 7,8 тис. нових автомобілів, що приблизно на 1 тисячу більше, ніж місяцем раніше. Зросла і частка приватних осіб покупців проти юридичних — із 68 до 71%. Якщо в серпні першу позицію практично весь час протягом серпня утримувала Renault, то у вересні перша позиція у Toyota. На третьому місці незмінно залишається Volkswagen із показником 713 авто, що на 28% більше, ніж було продано німецьким брендом у серпні.

На четвертому місці в рейтингу брендів — KIA. Зазначимо, що ця марка зробила справжній прорив місяця, піднявшись з 14-го одразу на 4-те місце. На п’ятій сходинці Nissan, який також зумів наростити продаж. Але прорив японської марки скромніший — плюс три позиції проти плюс десяти у KIA.

Якщо говорити про структуру продажу брендів-лідерів, то тут фаворитом є кросовер Toyota RAV4, який стабільно розходиться щомісячним тиражем понад 500 екземплярів. Має попит і Land Cruiser Prado. Очікувано слідом за ним йде Land Cruiser.

У Renault найпопулярнішими моделями є Duster, Logan і Sandero.

У Volkswagen у трійці моделей-лідерів продажу на першому місці очікувано стоїть Touareg. Зауважимо, що молодший у кросоверній лінійці T-Roc відчутно відстає від своїх старших побратимів.

Щодо рейтингу моделей, то у вересні перша десятка продажу нових авто має такий вигляд:

  1. Toyota RAV4
  2. KIA Sportage
  3. Renault Duster
  4. Renault Logan
  5. Volkswagen Touareg
  6. Volkswagen Tiguan
  7. Hyundai Tucson
  8. Land Cruiser Prado
  9. Nissan Qashqai
  10. Ford Kuga

У наступному матеріалі ми розглянемо ринок продажу уживаних автомобілів.