X

Продаж нових автомобілів в Україні в лютому: хто зміг вийти в лідери?

У продажу нових автомобілів лютий не став одкровенням і не показав вражаючих результатів, але все ж невелика позитивна динаміка є. Так, дилерам вдалося реалізувати 6,5 тис. нових автомобілів. Це менше, ніж у лютому 2020 року, але більше, ніж минулого місяця.

Із цікавих трендів варто відзначити те, що збільшилася частка електромобілів. Тоді як сегмент гібридних моделей залишається більш-менш постійним. Як і співвідношення дизельних двигунів до бензинових — останніх продається більше.

Цьогомісячний лідер змінився — цього разу це Renault. Французький бренд майже дотягнувся до позначки в тисячу проданих автомобілів, але і цього місяця ніхто з гравців ринку не зміг її подолати. Флагманами продажів у Рено незмінно залишаються Renault Duster, Sandero і Logan. В деякі місяці легковики можуть змінюватися між собою місцями, але ця трійка незмінна.

Друге місце залишається за Toyota, яка продала понад 800 нових автомобілів. Понад половина з них припадає на кросовер Toyota RAV4 (його гібридна модифікація — найпопулярніша), а ось на друге місце всередині бренду зумів прорватися  седан Toyota Corolla, помітно потіснивши і Land Cruiser, і Camry.

У Skoda в лютому знову “бронза” — третє місце з результатом понад 400 автомобілів (але ця цифра менша, ніж у січні). Цю позицію чеський бренд утримує другий місяць поспіль, незважаючи на те, що KIA буквально “наступає йому на п’яти”. Найбільший попит мають моделі Skoda Octavia і Skoda Kodiaq, причому їхній продаж у цьому місяці майже однаковий! Трохи скромніше йдуть справи у Karoq. Загалом варто відзначити, що продаж Skoda доволі збалансований у модельній лінійці.

KIA також вдалося реалізувати понад 400 автомобілів (і це більше, ніж у січні) і також показати стабільність, закріпившись на четвертому місці. KIA Sportage, як і раніше, є локомотивом продажу марки, проте популярною стає й новинка, KIA Xceed, яка вже вийшла на третю позицію внутрішньобрендового продажу. Але знову ж таки, йдеться про невеликі цифри, не порівнянні зі Спортейдж. Зазначимо, що Xceed відрізняється цікавим дизайном і пропонується з турбованим 1.4 і роботизованою коробкою 7-DCT.

Замикає топ-5 Hyundai із показником трохи більше 300 проданих машин. У беззастережних лідерах — кросовер Hyundai Tucson. І варто відзначити, що в лютому стартував  продаж нового покоління Тюксон, що однозначно позначиться на загальних цифрах продажу цього корейського бренду. Деякий час паралельно з новим продаватимуть і минулу генерацію моделі. Непогано розходяться Hyundai i30 і Santa Fe (цей кросовер також оновився), а ще  — субкомпактний Venue.

Читайте також:
Тест-драйв Hyundai Venue: в субкомпактном классе появился серьезный игрок? (видео)

Nissan, хоч і поступився позиціями порівняно з січнем, але зовсім небагато — у нього шосте місце. Все завдяки Nissan Qashqai і Nissan X-Trail, але як довго зможе японська марка утримувати позиції з таким невеликим модельним рядом (не забудемо і про пікап Navara)? Тож із нетерпінням чекаємо на новий Juke і Qashqai.

Volkswagen серйозно наростив темп і зумів піднятися на 7-му сходинку рейтингу продажу нових авто. Майже триста реалізованих машин у лютому, серед яких найбільший попит мав Touareg. На жаль, ні T-Roc, ні Tiguan такою популярністю похвалитися не можуть — у них друге і третє місця відповідно з помітним відставанням у цифрах продажу.

Suzuki, набравши обертів продажу в січні, не зменшила їх і в лютому — впевнене 8-ме місце. Vitara і SX4 мають стабільний попит.

А от Peugeot порівняно з січнем поступився кількома позиціями, але все ж втримався в топ-10 на дев’ятому місці. Продаж тут доволі рівномірно розподілився між моделями 301, Rifter, 2008, 3008 (за спаданням) та іншими.

Замикає десятку лідерів лютого Mazda, фаворити у якої незмінні — це кросовери CX-5 і CX-30. До речі, CX-3 також ще продається і цілком непогано знаходить свого покупця.

Варто відзначити, що наступні кілька позицій рейтингу йдуть з мінімальним відривом: результати Ford, Chery і Mitsubishi відрізняються не дуже сильно.

Десятка найкращих моделей з продажу в лютому 2021 року має такий вигляд:

  1. Toyota RAV4
  2. Renault Duster
  3. KIA Sportage
  4. Renault Sandero
  5. Nissan Qashqai
  6. Ford Kuga
  7. Volkswagen Touareg
  8. Renault Logan
  9. Hyundai Tucson
  10. Mazda CX-5