X

Продаж старого Toyota Land Cruiser суттєво зріс — це пов’язано з відходом моделі

Небывалый спрос на внедорожник наблюдается в Америке, где поклонники автомобиля пытаются успеть купить последние экземпляры

Кількість продажів позашляховика Land Cruiser 200, який поки ще не змінив покоління, зросла до 689 одиниць. Примітно, що стільки автомобілів японській марці вдалося реалізувати за перший місяць 2021 року в США. Ця цифра не здається такою вже великою, проте порівняно з тим самим періодом минулого року вона вражає – показник зріс на 221%.

Це пов’язано з тим, що зовсім скоро позашляховик залишить американський ринок назавжди. Іншими словами, в Америці новий Land Cruiser 300 не продаватимуть. Виробник більше не пропонуватиме американським покупцям цю модель, і причина цього — низький попит.

Але автомобілістам у США запропонують альтернативу після виходу Тойота Ленд Крузер 300. Нею стане преміальний позашляховик Lexus LX наступного покоління, який ділить із Land Cruiser платформу і лінійку двигунів. Водночас наразі різниця в ціні позашляховиків у США становить лише 1000 доларів: $86 000 за Land Cruiser, $87 000 за Lexus LX570.

Нагадаємо, що Toyota Land Cruiser 200 вперше став на конвеєр у 2007 році. На ринку й досі продають цю модель, але вона змінить покоління наприкінці 2021 року.

Читайте також:
Китайці готують нового суперника Toyota Land Cruiser