X

Виробництво Fisker Ocean не відновиться

Сборка электрического кроссовера остановилась два месяца назад

Американська компанія Fisker Inc. опинилася у тяжкій ситуації. Виробництво «первістка» бренду — електричного кросовера Fisker Ocean — призупинено і навряд чи продовжиться.

Поки ця заява прозвучала лише з вуст представників Magna International. Зокрема фінансового директора Magna International Пета Макканна. Він заявив, що компанія передбачає «припинити виробництво Fisker Ocean». У Fisker Inc. цю інформацію не підтверджують.

Згідно з договором, випуск кросовера налагоджений на майданчику дочірньої компанії Magna Steyr в Австрії. Але ще на початку березня складання Ocean припинили на шість тижнів. На початок травня воно не відновлено.

Як відомо, Fisker Inc. переживає не найкращі часи. Переговори про партнерство з автовиробником для покращення фінансової ситуації провалилися ще у березні. Американська компанія заявила, що вона не має коштів, щоб вижити до кінця 2024 року. Після цього було різко знижено ціни на Fisker Ocean 2023 року.

За деякими даними, нещодавно Fisker Inc. вела перемовини щодо можливого партнерства з іншим автовиробником. Але акції компанії все одно різко впали у ціні. І все це на тлі все більш поширених повідомлень про кошмарне володіння Ocean.

Читайте також:
Виробництво Fisker Pear EV відкладено на невизначений термін