X

Виробництво популярного електромобіля зупинять-Jaguar в замішанні

Электромобиль Jaguar I-Pace — по-прежнему свежая модель, которая продолжает набирать популярность. Но судьба ближайших поставок неизвестна

У нашій країні ринок електромобілів постійно зростає. Здебільшого українці купують уживані авто на електротязі. І в цьому разі більшість віддає перевагу Nissan Leaf. Але серед нових електрокарів пальму першості утримує преміальний кросовер Jaguar I-Pace.

Варто зазначити, що цей незвичайний автомобіль сподобався покупцям у всьому світі, що і стало причиною деяких проблем. Наступного тижня виробництво електрокроса Jaguar I-Pace призупинять. Річ у тім, що завод в Австрії не отримує в достатній кількості літій-іонні акумулятори, які британському автовиробнику поставляє відома компанія LG Chem.

Послугами і комплектуючими корейського гіганта користуються чимало відомих компаній. З урахуванням того, що виробництво електромобілів постійно нарощується, а попит на такі авто безперервно зростає в усьому світі, питання дефіциту комплектуючих лежало на поверхні.

Читайте також:
Jaguar I-Pace похвалився збільшеним запасом ходу

Наразі керівництво Jaguar ухвалило рішення призупинити виробництво I-Pace на один тиждень. Однак гарантій того, що поставки компонентів для батарей LG Chem відновить у найкоротші терміни, поки що нема. Ймовірно, подібні новини, пов’язані із зупиненням конвеєра, незабаром можуть зачепити і інших автовиробників.

136