X

Пропускний пункт «Ягодин-Дорогуськ» повністю розблоковано

Для проезда всей очереди грузовиков потребуется более суток

13 грудня, з другої половини дня, повністю розблоковано проїзд вантажівок через пункт пропуску між Україною та Польщею «Ягодин-Дорогуськ». Як повідомила радіостанція RMF24, за оцінками польської сторони, всі вантажівки з черги у бік України пропустять приблизно за 30-32 години. Цю думку поділяють у податковій адміністрації Любліна. Для цього КПП повністю укомплектований персоналом.

Це вже друга спроба розблокувати пункт пропуску з початку цього тижня. У понеділок, 11 грудня, рух через КПП відновився. Цьому сприяло рішення голови польської гміни Дорогуськ Войцеха Сави про розгін протесту перевізників. Того ж дня проїзд через КПП заблокувала вантажівка, що «зламалася». Станом на вечір 12 грудня черга на в’їзд до України на цьому пункті пропуску налічувала близько 700 вантажівок.

За деякими даними, з 18 грудня блокада пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» може відновитися. Протестувальники подали нову заявку на проведення акції, яку мають намір продовжити до 25 березня 2024 року. Також вони планують оскаржувати рішення про розгін акції у суді Любліна.

Читайте також:
Словацькі перевізники відновлюють блокаду кордону з Україною