X

Suzuki Jimny, що простояв без руху 47 років, рятують з гірського полону (відео)

Автомобиль удалось сдвинуть с места с помощью Jeep Cherokee

На YouTube-каналі Matt’s Off Road Recovery з’явилося одразу кілька відео, присвячених порятунку раритетного Suzuki Jimny. Автомобіль став жертвою гірського зсуву і так залишився стояти на місці. Врятувати його з “полону” вдалося тільки через 47 років.

Власник автомобіля за службовим обов’язком щодня обстежував гірський район Невади. Під час одного з таких патрулювань і стався природний катаклізм. Цього дня чоловік просто забрав з автомобіля все необхідне і залишив у лісі.

Дізнавшись про це блогер, зі своєю командою вирішили відшукати автомобіль і спробувати його евакуювати, хоча це було і дуже складно. Колишній власник Сузукі допоміг відшукати позашляховик. Незважаючи на десятиліття простою, автомобіль, на подив, непогано зберігся. Єдиною проблемою стало його звільнення з товщі землі і подальша евакуація. Зсув, що зійшов, заблокував Джимні, не даючи зрушити з місця.

Після декількох годин розкопок Suzuki Jimny вдалося “звільнити” і відтягнути за допомогою модифікованого Jeep Cherokee XJ. Завдання виявилося складнішим, ніж передбачалося, оскільки у позашляховика відмовив двигун, перестали працювати гальма, а колеса поверталися насилу.

Читайте також:
Старий Toyota Land Cruiser з пробігом 300 000 км вдалося врятувати реставрацією

Евакуаційний маршрут пролягав через скелі, вузькі лісові стежки і затоплену місцевість. Не обійшлося і без інцидентів. Рятувальники розбили передню фару Jimny і задній ліхтар Cherokee XJ. Попереду у старенького позашляховика довгий процес відновлення. Цікаво, що власник, який кинув колись його в лісі, в результаті залишився у виграші — продав автомобіль за символічні 210 доларів.