X

Пункт незламності по-автомобільному: куди їхати, коли нема світла і зв‘язку

Регулярні атаки рашистів все більше нас привчають до того, що звичні речі зникають і мислити потрібно оперативно та нестандарно. Наприклад, як бути, коли зникає світло в офісі і не працює інтернет, нема живлення в електроплити, неможливо навіть кави зігріти. Та й батареї системи опалення холонуть.

Коли всі говорять про пункти незламності, то на думку спадають брезентові намети, буржуйки і алюмінієвий чайник на вогні.

Та виявилось, що всі ми просто не помічали, що давно вже стали регулярними гостями на сучасних та зручних пунктах незламності.

Поспілкуватись та знайти безкоштовний коворкінг

Коли живлення в мережі зникає, то часто-густо і мобільний зв’язок починає здавати. Зникає і мобільний інтернет. Така ситуація особливо бентежить тих, хто весь час на зв’язку з літніми батьками, родичами, що живуть недалеко від лінії зіткнення. Що ж робити?

Потрібно знайти поруч з домом заклад, що має генератор та підключення до інтернету через «оптику». Часто це кафе, великі магазини, або автозаправні комплекси. До їх вайфай мережі можна підключитись та зв’язатись з рідними за допомогою дзвінка через месенджери. Тут же можна вирішити ще одну нагальну проблему. Багато з нас працює не в офісі (а толку з того офісу, коли немає ні світла, ні інтернету), а з дому. Через те робочий день часом розтягується з ранку до ночі, коли з’являється струм в розетці та інтернет. Та буває, що з’являються завдання, які потрібно виконувати невідкладно. Тоді треба мерщій шукати місце, де завжди є і світло, і інтернет. Найпривабливіший варіант саме заправки. Вони працюють 24/7, то ж в будь-який момент матимете резервний та безкоштовний коворкінг.

 Їжа та гарячі напої мають бути безпечними

Щоб бути спокійним, то треба мати ще й продумані альтернативні точки, де можна випити гарячого, перекусити або навіть повноцінно поїсти.

Добре коли під боком є перевірене кафе чи ресторанчик, який має генератор та працює без перебоїв. Проте так щастить не всім. Радимо віддавати перевагу мережевим закладам, які мають жорсткі стандарти як до виготовлення, так і зберігання готової їжі. Після початку проблем з електроживленням не рідкість коли готова їжа зберігається «як є», тому що не працюють ні холодильники, ні підігрів.

Тут знов цілком безпечним варіантом виглядають заправні станції. Вони розвивають напрямок кафе та супутніх сервісів на своїх комплексах. Звичайно ж це практично, коли ти можеш заїхати заправити свою машину, а разом з тим «підзаправитись» і самому. Приклад тому національна мережа UPG з своїми кафе ресторанного типу VIVO café. Три види сніданків: французький, італійський або німецький сніданки, а можна і сирники з джемом та сметаною замовити. Вдень можна перекусити на швидку бургером або буріто.

А можна і повноцінно пообідати чи повечеряти борщем, варениками, шніцелем з овочами. А напередодні новорічно-різдвяних свят у VIVO café можна посмакувати холодцем чи улюбленим олів’є – стравами, які стали традиційними на столі кожної української господині. Не говорячи вже про десерт з гарячим чаєм чи кавою. Всі страви можна також взяти з собою, аби позбавити себе необхідності готувати вдома.

В Києві та області розташовано 13 VIVO café. Адреси можна переглянути на сайті VIVO café – це заклад повного циклу, де страви готують виключно зі свіжих, ретельно підібраних продуктів. На всіх кухнях ресторанів впроваджено Hazard Analysis Critical Control Points – системний підхід до гарантування безпеки продуктів харчування, який ґрунтується на запобіганні можливим ризикам.