X

Заради цього BMW вбила V12: чи зможе електрична 7-series конкурувати з Mercedes EQS

У мережі неодноразово з’являлися чутки про те, що нове покоління BMW 7-series отримає повністю електричну версію і вийде на ринок під індексом i7. І ось на прес-конференції, яка відбулася в Мюнхені, німецький виробник нарешті підтвердив цю інформацію.

За словами представників компанії BMW, седан 7-series запропонують із чотирма різними типами трансмісій: дизельним, бензиновим, гібридним і повністю електричним. В електричній версії буде застосовано лише передові технології компанії. Вона не повторюватиме жодної з попередніх версій, а отримає власний розкішний дизайн.

Читайте також:
Рецепт ідеального позашляховика: BMW 7-series схрестили з ГАЗ-66 (відео)

Повністю електричний BMW 7-series запропонують із потужною силовою установкою і двома видами акумуляторних батарей – ємністю на 80 і 120 кВт/год. Друга модифікація зможе забезпечити запас ходу моделі до 600 кілометрів. А стосовно екстер’єру майбутнього електрокара, то виробник поки що промовчав про нього, сказавши лише, що той буде спортивнішим і з інноваційними акцентами.

Також представники компанії відкрили завісу і над іншими версіями оновленої 7-series. Зокрема, модель буде позбавлена потужних двигунів V8 і V12. Замість них у топових версіях використовуватимуть гібридні силові агрегати, які охоплюють потужний 3,0-літровий шестициліндровий двигун B58 і електромотор. Сумарна віддача установки перевищуватиме 500 к.с., тому не варто непокоїтися про низьку продуктивність седанів.

Дебют оновленої BMW 7-series заплановано на 2022 рік. На той час Mercedes випустить свій флагманський седан EQS EV і i7 зможе стати йому гідним конкурентом.