X

Розгін до «сотні» за одну секунду: Tesla розкрила подробиці нового Roadster

Tesla має намір представити серійний електричний Roadster до кінця цього року, а на конвеєр модель вирушить на початку наступного.

Про це глава компанії Ілон Маск написав у мережі X (раніше Twitter). За його словами, електрокар повністю готовий до виробництва і стане «найнеймовірнішим» у світі. Крім зміненого дизайну, Roadster ще підкоригують обладнання. Завдяки вдосконаленій силовій установці він зможе розганятися з місця до «сотні» менш ніж за одну секунду.

Таку динаміку Roadster забезпечать інноваційні ракетні прискорювачі. Вони будуть доступні як опція, а без них електрокар зможе розганятися до «сотні» за 1,9 секунди, а до 200 км/год – за 4,2 секунди. Максимальна швидкість становитиме 400 км/год, а запас ходу – 1000 км.

Читайте також:
Tesla Roadster кинули на вулиці, спорткар поріс травою (фото)

Нагадаємо, що Tesla Roadster другого покоління представили ще у 2017 році, але досі не відправили у виробництво. Електрокар продовжують доопрацьовувати, покращуючи його характеристики. Спочатку його ціна була заявлена ​​на рівні 200 тисяч доларів. Якою вона буде на момент виходу моделі на ринок, невідомо.