X

Реактивний катер Джеймса Бонда продали на благодійність

Новый владелец заплатил за лодку из фильма «И целого мира мало» 142,4 тысячи евро

Британський аукціонний будинок Christie’s продав один із п’ятнадцяти катерів Q Boat, побудованих для зйомок дванадцятого фільму бондіани — «І цілого світу мало» 1999 року. На продаж катер виставила кінокомпанія EON Productions. Отримані кошти передадуть благодійній організації The Prince’s Trust, яка допомагає молоді.

Неназваний покупець заплатив за катер, який використовувався для створення спецефектів у більшості сцен гонитви, 142,5 тис. євро. Спочатку лот оцінювався у 22 600 – 33 900 євро.

Як зазначено в оголошенні про продаж, використовувати катер за призначенням не вийде. Фактично це колекційний предмет. Для його ремонту та обслуговування знадобляться спеціально виготовлені деталі.

Будівництвом шпигунських катерів займалася американська верфь Riddle Marine. З них лише чотири могли пересуватися, оскільки оснащалися 5,7-літровими восьмициліндровими двигунами потужністю близько 300 к.с. Також в арсеналі кіношних човнів були реактивні двигуни, кулемети та торпедне встановлення. Плюс до цього вони ненадовго могли пірнати під воду.

Читайте також:
Унікальне купе Peugeot 1938 року продали на аукціоні