X

Рідкісний Porsche 911 піде з молотка

На продажу выставлен один из пятнадцати Porsche 911, доработанных немецким тюнинг-ателье Gemballa GmbH

Британський аукціонний дім Coys продасть спорткар Gemballa Avalanche 1986 року, складений на основі Porsche 911 серії 930. За наявною інформацією, німецький тюнер створив лише 15 таких автомобілів. Усі вони отримали пакет доопрацювань від Ruf-німецького виробника спорткарів на базі автомобілів Porsche.

На момент дебюту в 1985 році купе Gemballa Avalanche коштувало близько 700 тисяч доларів. Від базового Porsche 911 “дводверка” відрізнялася  агресивнішим кузовним обвісом і ексклюзивним повністю перешитим салоном.

Технічні відмінності зводилися до п’ятиступінчастої механічної коробки передач Ruf зі схемою перемикань dog-leg (перша передача розміщена на місці другої). У рух спорткар приводила 3.4-літрова опозитна «турбошістка», що видає 374 к.с. і 480 Нм крутильного моменту. Також Avalanche дісталися 17-дюймові легкосплавні колісні диски HRE Performance з шинами Michelin Pilot SX і роздвоєна вихлопна система.

Яку суму планують виручити за унікальний Gemballa Avalanche 1986 року, не повідомляється.
Нещодавно ательє Gemballa анонсувало новий проект під назвою Avalanche, але з приставкою 4×4. Це позашляхова версія Porsche 911 попереднього покоління з карбоновим кузовом і величезним антикрилом.

Читайте також:
Porsche выпустила мультимедийку для винтажных 911