X

Рідкісну “Богиню” Citroen пустять з молотка

Аукционный дом Sotheby's выставил на продажу уникальный кабриолет Citroen DS21 Decapotable 1966 года от кузовного ателье Chapron

Виставлений на продаж Citroen DS21 Decapotable 1966 року – частина французької історії. Лінійка DS стала знаковою для марки. Своє ім’я вона отримала через співзвуччя абревіатури DS з французьким словом deesse (в перекладі “богиня”).

У далекому 1958 році виробник кузовів Chapron серйозно підійшов до завдання створення кабріолета і це йому вдалося. Новинку представили в тому ж 1958 році. Протягом декількох років Citroen відмовлявся продавати Chapron шасі для складання кабріолета, змушуючи тим самим купувати автомобілі цілком і розбирати їх. Таке “протистояння” тривало недовго, в результаті Citroen поступився і дозволив Chapron створювати заводські моделі кабріолетів. Загалом було побудовано 1365 автомобілів, але лише 483 з них були Citroen DS21 Decapotable.

Виставлена на продаж модель пофарбована в оригінальний відтінок Vert Foret і має чорний шкіряний салон. Автомобіль довгий час, аж до 1990 року належав власнику з Франції, який продав його колекціонеру зі Швейцарії. У 2008 році у кабріолета з’явився новий власник – житель Голландії.

Раніше RM Sotheby’s уже продавав цей автомобіль у 2013 році. Тоді за нього вдалося виручити 170 тисяч доларів. Цього разу він став частиною великої колекції з 230 автомобілів, 30 мотоциклів, причепів і ще деякої сувенірної продукції. Кабріолет знайде нового власника 2 травня.

Читайте також:
Кабріолет принцеси Діани виставлять на продаж