X

Ремонт Шулявського шляхопроводу – що там відбувається зараз?

После затишья на Шулявском путепроводе вновь продолжились ремонтные работы - строители взялись за установку следующей секции моста.

У минулі вихідні у Києві обіцяли перекрити одну з ключових транспортних артерій міста – проспект Перемоги. Перекриття майже на добу було необхідно для встановлення ще одного прольоту майбутнього шляхопроводу на Шулявці.

Але в підсумку проспект так і не перекрили, проте проліт все ж встановили. Точніше, підготували до встановлення, навівши над опорами моста. Зараз його тримають спеціальними домкратами Mammoet. І це проліт не над шестисмуговим проспектом, а наступний, який ближче до Індустріального шляхопроводу. Незабаром домкрат матиме опустити проліт, встановивши його на опори.

Ось який вигляд наразі має будівництво на Шулявському шляхопроводі:

Отже, на сьогодні встановлено вже три прольоти. Водночас залишається незрозумілою ситуація зі знесенням цеху заводу “Більшовик”. Він тепер стоїть впритул до мосту, і це однозначно ускладнить демонтаж цеху, якщо його все-таки зноситимуть (але ж за планом повинні!) і будувати там заїзд на вулицю Вадима Гетьмана.

Епохальна для жителів Святошинського та сусідніх районів реконструкція шляхопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Але чи встигнуть такими темпами будівельники вчасно?