X

Ремонтувати дороги стане простіше: у Верховній Раді ухвалили нове рішення

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №2680 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та вдосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності”. Його підтримали 227 депутатів.

Даний документ покликаний спростити процес отримання дозволу на проведення ремонтно-будівельних робіт на дорогах України. Положення законопроекту стосуються як дрібного ремонту, так і капітального будівництва та реконструкції.

Зокрема, проект закону передбачає скасування отримання таких документів:

  • дозволи на виконання будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту автодоріг із класом відповідальності СС2 і СС3 (автомагістралі, злітно-посадкові смуги, мости та тунелі);
  • дозволи на виконання робіт із ремонту та реконструкції доріг, які слід оцінювати щодо впливу на навколишнє середовище;
  • узгодження з головним архітектором рішень стосовно об’єктів,  розташованих в історичній частині міста, на магістралях і площах загальноміського значення.

Крім того, законопроект передбачає скасування подання кадастрового номера земельної ділянки, на якій буде розташовуватися об’єкт будівництва. Також, згідно з документом, тепер рішення щодо якості будівельних матеріалів і конструкцій ухвалюватимуть замовник і підрядник.

Проти ухвалення цього законопроекту виступили Мінрегіон і головне експертне управління. Вони впевнені, що ухвалення документа негативно позначиться на якості ремонтно-будівельних робіт.