X

Renault та Geely створять спільне підприємство

Объем производства нового СП составит не менее 5 миллионов единиц

У світовій автомобільній промисловості з’явився новий потужний гравець, націлений на лідерство на ринку гібридних силових установок та ДВЗ. Французька група Renault та китайський холдинг Geely уклали угоду про стратегічне партнерство. Воно передбачає створення спільного підприємства у рівних частках. Нове СП управлятиме п’ятьма інженерно-конструкторськими центрами у різних частинах світу та 17 заводами на трьох континентах.

Лише на початковому етапі загальна чисельність співробітників підприємства складе близько 19 тисяч, а обсяги виробництва — не менше 5 мільйонів одиниць. Обмежуватися поставками для Renault, Geely та їхніх дочірніх підприємств й стратегічних партнерів компанія не планує. Як повідомляється, продукція нового СП буде доступна всім бажаючим.

Зі слів голови Renault Group Луки де Мео, виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння та гібридними силовими установками залишиться актуальним ще кілька десятиліть. А створення спільного підприємства вирішує проблему технологічної залежності, головного виклику майбутньої епохи.

Новини про цю угоду збіглися у часі з Днем капіталу, який Renault Group проводила у Парижі. Під час заходу було озвучено низку ініціатив, спрямованих на прискорення трансформації компанії в рамках стратегії Renaulution.

Читайте також:
Geely представила 544-сильний мінівен з запасом ходу 822 км: фото, ціни та характеристики

Як було заявлено, нова франко-китайська компанія запрошує до співпраці партнерів та акціонерів, які мають бажання стати частиною проєкту, націленого на збереження екосистеми планети через створення систем з нульовим рівнем викидів.

Докладніша інформація про нове СП очікується найближчими місяцями. Сама ж рамкова угода набуде більш офіційного формату у 2023 році.