X

Renault Megane замінять електрокаром

Серийное производство когда-то популярной модели могут завершить из-за низкого спроса

У 2019 році продаж Renault Megane становив 209 845 одиниць, тоді як у 2010 році компанії вдалося реалізувати 465 732 автомобілі цієї моделі. Падіння попиту більше ніж удвічі змушує виробника задуматися про необхідність продовжувати виробництво Megane. Особливо актуальне це питання у світлі збільшення витрат на розробку перспективніших проектів, наприклад електрокарів. Про це в інтерв’ю AutoExpress розповів головний дизайнер Renault Лоренс ван ден Акер.

Читайте також:
Renault Sandero 2021 становится все ближе — в Сети показали фото

“Тільки-но ми почнемо додавати в свою модельну лінійку електромобілі, нам доведеться відмовитися від деяких інших автомобілів. Ми просто не можемо собі дозволити фінансувати все це одночасно. Megane належить до сегмента ринку, який стає менш привабливим, а ми маємо вкладати гроші в майбутнє”, — заявив Лоренс ван ден Акер.
Рестайлінгову версію актуального, четвертого покоління Renault Megane компанія представила тільки на початку 2020 року.

Читайте також:
Новий електричний кросовер від Renault з'явиться вже у 2021 році

Одночасно освіжилося все сімейство, від базових хетчбека і універсала до “заряджених” версій від спортивного підрозділу. Головним нововведенням стала поява гібридної силової установки, здатної забезпечити запас ходу на електротязі до 50 км.