X

Вирішувати скарги стосовно ОСЦПВ стане простіше: в Україні з’явиться Омбудсмен

Моторне транспортне Страхове бюро України вирішило полегшити життя автомобілістам, постраждалим в ДТП, і створити “Омбудсмена з ОСЦПВ”. Він допоможе швидко і справедливо вирішувати всі спірні питання, щодо виплат за ОСЦПВ, між страховими компаніями і постраждалими, не доводячи ці ситуації до суду.

“Це буде консультативний орган при МТСБУ. До його складу увійдуть фахівці різних напрямків — юристи, експерти. Допомога надаватиметься на безоплатній основі. Звернутися до омбудсмена зможе будь-яка людина, якій потрібен захист у сфері страхування відповідальності автотранспортних засобів”, — розповів генеральний директор бюро Володимир Шевченко.

Читайте також:
Електронні поліси ОСЦПВ стають дедалі популярнішими в Україні: скільки людей оформило і яка сума виплат

За його словами, омбудсмен розглядатиме спірні питання з усіх боків, а не тільки з правової точки зору. Зокрема, він враховуватиме норми справедливості і здорового глузду, інтереси постраждалого і страховиків, а тільки після цього виноситиме вердикт. Такий підхід дасть змогу уникнути законодавчих вивертів і протиріч, до яких вдаються страхові компанії.

Наразі триває розробка нової процедури розгляду скарг і звернень. Фахівці бюро мають намір зробити так, щоб процес був максимально оперативним, а отриманий результат — справедливим і прозорим для обох сторін. Порядок роботи омбудсмена буде розміщено найближчим часом на сайті МТСБУ, тоді ж стануть відомі всі тонкощі процесу.

Читайте також:
МТСБУ начало возвращать сумму ущерба напрямую потерпевшим