X

Рестайлінгова Mazda 3 зазнала низки інновацій

Mazda 3 модельного года 2017 помимо изменений в дизайне получила систему управления вектором тяги G-Vectoring Control, которая уменьшает крены в поворотах.

Сьогодні, 14 липня в Японії стартував продаж оновленої Mazda 3 (на місцевому ринку – Axela). Зовні машину відрізняють видозмінені решітки радіатора, бампер і оптика. Адаптивні світлодіодні фари (ALH) не сліпитимуть вночі водіїв зустрічного транспорту.

В інтер’єрі також зміни: з’явилися нове рульове колесо і великий кольоровий проекційний дисплей борт-комп’ютер, який дає змогу зчитувати інформацію не відволікаючись від дороги. Крім того важіль стоянкового гальма поступився місцем просунутій кнопці.

Головні нововведення ховаються всередині автомобіля. Почнемо з системи контролю вектора тяги G-Vectoring Control (GVC). Вона є первістком у новій технології керування двигуном, трансмісією і шасі Skyaktive-Vehicle Dynamics для досягнення фірмової концепції Jinba Ittai («Єднання вершника з конем»). Система розподіляє тягу між тяговими колесами залежно від положення рульового колеса, що зменшує крен у поворотах.

Дизельні двигуни одержали високоточну систему керування наддувом, що підвищує чутливість акселератора. Мотори також отримали систему Natural Sound Frequency Control, яка оптимізує звук і вібрації.

В Європі нова Mazda 3 з’явиться ближче до кінця року. Покупцям будуть доступні три бензинових двигуни Skyaktive-G – 1,5 л (100 к.с.) і 2,0 л (120 і 165 к.с.), а також два дизелі Skyaktive-D – 1,5 л (105 к.с.) і 2,2 л (150 к.с.). Коробки передач – механічна, 6-ступінчаста або автоматична.

А щодо систем активної безпеки, то машина отримала модернізовану систему автоматичного гальмування в міських умовах Advanced Smart City Brake Support. Тепер за іншими учасниками руху система стежить за допомогою камери, яка змінила лазерні датчики.