X

45-річний лімузин за 2,6 млн євро: Mercedes І Maybach будували машину 7 років

Іноді власникам ексклюзивних автомобілів стає мало того, що у них вже є. У зв’язку з цим вони звертаються до тюнінг-ательє, які доводять автомобілі до ідеалу, доповнюючи їх різним сучасним обладнанням. Однак власник цього лімузина на базі Mercedes W100 пішов іншим шляхом. Він звернувся безпосередньо в Mercedes-Benz із замовленням на переробку свого автомобіля. Компанія звернулася до інженерів зі свого розкішного підрозділу Maybach і тільки разом вони змогли задовольнити вимоги клієнта.

Робота над унікальним у своєму роді Mercedes 600 Pullman Maybach W100 розпочалася ще в 2007 році, незважаючи на те, що сам автомобіль було випущено в далекому 1975. Подумати тільки, на момент початку доопрацювання його вік уже перевалив за 30 років. Упродовж 7 років дві автомобільні компанії, що явно розумілися в будівництві люксових машин, старанно працювали і, нарешті, в 2014 році, машину представили її власнику.

Лімузин оснащений 6.3-літровим V8 на 250 к.с. Майстри намагалися максимально зберегти всі оригінальні елементи на своїх місцях, додавши при цьому останнє оснащення сучасних Maybach. Від них, до речі, дідок отримав характерний скляний затемнений панорамний дах. Автомобіль охоплює чимало предметів розкоші – електрично регульовані сидіння з опціями обігріву та охолодження, холодильник з міні-баром, камери, діаманти Swarovski у стельових рамах, великий розсувний екран DVD, система Dolby Surround Sound, складані робочі столи та багато іншого.

Загальний бюджет виконаних робіт перевищив 3 000 000 євро. Весь процес підготовки ретельно контролював підрозділ Mercedes-Benz Classic, який не тільки стежив за збереженням оригінальних деталей W100, а й поставляв їх у разі потреби. Машина досі їздить на своєму оригінальному моторі, що працює в парі з оригінальним 4-ступінчастим автоматом. Інша ж комплектація охоплює: кондиціонер із клімат-контролем для передніх і задніх пасажирів, автоматичну кришку багажника, Becker Grand-Prix стерео, Bluetooth, передню і задню камери, центральний замок, круїз-контроль, систему Dolby Surround Trickle, зарядний пристрій, передній і задній екран DVD з електроприводом, DVD-плеєр, електрично регульовані задні сидіння, додаткові лампи для читання, комплект оригінальних інструментів у шкіряній сумці. Крім цього, лімузин оснащений фіранками ззаду, холодильником, пневматичною підвіскою, панель приладів Maybach у стелі, мінібар і багатьом іншим.

За такий ексклюзив власник має намір виручити 2 600 000 євро. Проїхала машина трохи більше 1000 кілометрів.

Більше фотографій дивіться в нашому Telegram-каналі