X

46-річний металобрухт або як німці Москвич за 5000 доларів продавали

1974 рік. З якими автомобілями він у вас асоціюється? Можливо, з чудовим німецьким Mercedes-Benz 450SEL? Або зі спортивним родстером Fiat X1/9? Може, з першим поколінням Honda Civic? Для когось ці автомобілі чітко пов’язані з 1974, але для одного автолюбителя з Німеччини – з радянським москвичем-412.

Ця машина проїхала 67 050 кілометрів, що вже є доволі чималим показником. З іншого боку, це німецькі дороги, які намагалися проектувати нормально ще з часів Гітлера.

Стосовно двигуна ніяких одкровень в машині немає. Під капотом встановлено класичний “москвичний” двигун на 1,5 л. (1478 см3.) потужністю 75 к.с. Ця бензинова четвірка скомпонована з механічною коробкою передач.

На вигляд машина збереглася непогано. На бежевому кузові не видно слідів іржі, хоча і у наших реаліях їй іноді були потрібні роки, щоб проїсти товстий метал автомобілів Москвич. Диски звичайні, сталеві, але вони теж пофарбовані в бежевий колір, а на покришках – вайтволи.

Крім цього, автомобіль укомплектований причіпним пристроєм і радіоприймачем. Складно сказати чи рідний він. Адже його зроблено виносним, з ручкою, до того ж таким, що замикається в ніші центральної консолі на ключ. Видно також висувну антену, тому можна припустити, що цей гаджет тут не рідний.

Більше фотографій дивіться в нашому Telegram-каналі

Можна помітити, що цей Москвич-412 за зовнішнім дизайном відрізняється від перших авто цієї моделі. Він з’явився на початку 1970-х, коли конвеєр МЗМА реконструювали, а сам автомобіль трішки модернізували. А стосовно конкретно цього екземпляра, його було складено на заводі ІЖ в Іжевську. Виробнича лінія цього підприємства функціонувала з 1967 до 1999 року. Наприклад, в салоні на панелі з’явилася одна цілісна м’яка накладка, нова обшивка дверей, ручки і деякі інші елементи. До речі, ікла на бампері з’явилися саме в 1974 році.

Придбати автомобіль пропонують майже за 4850 євро, що еквівалентно приблизно 5000 доларів. Ну, хай таланить. Можливо, який-небудь колекціонер клюне.