X

90-річний спорткар Bentley продадуть за $7 млн

Раритетный кабриолет Бентли прославился благодаря успехам в самых известных гонках своего времени.

На аукціон RM sotheby’s виставлено дуже рідкісний спорткар Bentley 4½-Litre Le Mans Sports 1928 року. Орієнтовна ціна Бентлі становить від 6,5 до 7,5 мільйонів доларів.

Така вартість цілком обґрунтована. Сама по собі модель Bentley 4½-Litre – вже раритет, адже загалом складено лише 720 таких авто. На аукціон виставлено машину з ексклюзивним рекомендованим кузовом Vanden Plas, обшитим натуральною шкірою.

До того ж, авто у чудовому стані після ретельної реставрації. Протягом 40 років Bentley 4½-Litre Le Mans Sports був власністю однієї сім’ї.

Але класичний Бентлі приваблює не так ексклюзивністю і збереженням, як досягненнями. Bentley 4½-Litre – гоночна легенда свого часу. У 1929 році автомобіль посів третє місце у знаменитій гонці «24 години Ле-Мана» і став другим у не менш значущому Гран-прі в британському Бруклендсі.

Перемагати автомобілю допомагала величезна 4,5-літрова четвірка з чотирма клапанами на циліндр. В гоночному виконанні вона розвивала 130 к.с. і розганяла кабріолет Бентлі до 160 км/год.