X

95-річний Rolls-Royce Phantom II «Аквамена» перевели на електротягу

Электрический «Фантом» получился в четыре раза мощнее оригинальной модели

Британська компанія Electrogenic, відома своїми електромодами на базі вінтажних автомобілів, показала електричний Rolls-Royce Phantom II 1929 року. Він належить голлівудській зірці Джейсону Момоа, який зіграв роль Аквамена. Як відбувався процес перетворення практично 95-річного автомобіля на електромобіль, команда показала в документальному серіалі «В дорозі».

Варто відзначити, що Rolls-Royce Phantom II «Аквамена», як і всі електромоди Electrogenic, можна повернути у початковий стан. За бажанням власник може встановити колишній 7,7-літровий рядний шестициліндровий двигун. Поки його місце під капотом зайняв електродвигун і акумуляторний блок ємністю 126 кВт•год, закритий алюмінієвим «чохлом». Потужність нового мотора — 204 к.с., тоді як двигун 1929 року видавав від 40 до 50 к.с. Редуктор перетворює 310 Нм крутного моменту агрегату 1000 Нм на карданному валу.

Але однією заміною двигуна не обійшлося. Фахівцям Electrogenic довелося поламати голову над тим, як забезпечити живлення «наскрізної» системи змащення шасі автомобіля. Рішенням став новий насос, який подає мастило до втулок та елементів тяги. Це мусить гарантувати електричному Phantom характерну для Rolls-Royce плавність ходу.

Також доопрацювали гальма з тросовим приводом. Між педаллю та оригінальними тросовими приводами захована гідравлічна система. Це покращило продуктивність та дозволило системі працювати у тандемі із системою рекуперативного гальмування.

У відповідність начинці привели панель приладів. Зокрема, встановили світлодіодний індикатор рівня заряду батареї. Амперметр тепер показує потужність, залишковий заряд батареї та кількість енергії, яку збирає система рекуперації.

Читайте також:
Genesis презентував електрокар для любителів лижного відпочинку (фото)