X

Acura NSX 1990-х років продають за ціною нового Porsche 911

Спорт-купе Acura NSX оценили в солидную сумму

Acura NSX – автомобіль, який рідкісним не назвеш. Перше покоління цього спортивного купе випускали з 1990 по 2005 рік і, як можна зрозуміти, з воріт заводу виїхало чимало таких авто. Однак це не завадило одному власнику Acura NSX – моделі 1999 року — попросити за машину 87,5 тис. доларів.

Якщо трохи додати до цієї суми, то можна купити новий Porsche 911. Однак річ у тому, що це не зовсім звичайна дводверка, а Acura NSX Zanardi Edition, присвячена гонщику Formula 1 Алексу Занарді.

Від звичайного купе Acura NSX Zanardi Edition відрізняється полегшеною вагою, модернізованою підвіскою, переналаштованим рульовим керуванням, фірмовим червоним забарвленням Red Formula, ексклюзивними колесами BBS, табличкою в салоні з автографом Занарді і титановою ручкою перемикання передач. Загалом було вироблено 17 екземплярів цієї моделі.

Крім того, виставлений на продаж Acura NSX Zanardi Edition перебуває у прекрасному стані. Кузов повністю зберіг оригінальну фарбу, а салон не має ні найменшого натяку на потертість. З моменту випуску машина перебувала в руках одного власника, який наїздив на ній майже 70 тис. км.

Під капотом Acura NSX Zanardi Edition — 3,2-літровий V6, доповнений нагнітачем Competech. У парі з двигуном працює 6-швидкісна механіка.