X

Автомобілям марки FUSO виповнилося 90 років

У травні 1932 року з’явився перший автомобіль японської марки FUSO. Ним став перший бензиновий автобус Mitsubishi, під індексом B46, виготовлений на судноверфі Kobe Shipyard, що належить компанії Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd. Наразі це Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Автобус завдовжки 7 м мав 38 місць і комплектувався 6-циліндровим 7-літровим двигуном потужністю 100 к. с.

Красиве ім’я FUSO машина отримала на честь першої поставки на адресу Міністерства шляхів сполучення. А назва ця була обрана з пропозицій співробітників, в даному випадку — інженера верфі.

Аргументів для цього було більш ніж достатньо. По-перше, це слово “підходить для представлення Японії”. По-друге, це просте японське ім’я, яке символізує Японію і марку Mitsubishi. І по-третє, “має приємне і знайоме звучання, яке добре запам’ятовується”. Спочатку словом Fuso називали велике священне дерево, яке стояло на місці сходження сонця в Китаї. Також відомо, що воно використовувалося як синонім Японії в Стародавньому Китаї. Тепер же цим словом називають квітка гібіскуса.

Mitsubishi Fuso celebrates the FUSO brand’s 90th anniversary

Виробник Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) був утворений після того як Mitsubishi Motors Corp. у 2003 році відокремило свій підрозділ комерційних автомобілів від бізнесу легкових машин, що в той час належав Daimler Chrysler. Навесні 2006 року MFTBC приєдналася до вантажного підрозділу, організованого в рамках Daimler Chrysler. Наразі компанія — невід’ємна частиною Daimler Truck AG, якому належить 89,29% акцій. Сьогодні MFTBC є одним із провідних виробників комерційних автомобілів в Азії, який поставляє свою продукцію до понад 170 країн.

Читайте також:
Электрический грузовик FUSO eCanter пришел в еще одну страну Европы

Зазначимо, що в 2017 році FUSO запустила першу в Японії серійну малотоннажну вантажівку canter, очоливши електрифікацію комерційного транспорту. А два роки по тому почалося виробництво моделі Super Great — першої в Японії вантажівки важкого класу, оснащеної технологією автоматизованого водіння 2-го рівня.

Mitsubishi Fuso celebrates the FUSO brand’s 90th anniversary