X

Столичний музей «Колеса історії» поповнився ГАЗ-24-10 з пробігом всього 850 км

Київський музей ретроавтомбілів «Колеса історії» днями поповнився новим експонатом – ГАЗ-24-10 «Волга» з пробігом всього 850 км. Машина була випущена в 1989 році і відмінно збереглася до наших днів. Свого часу її купив один з міліцейських чинів, як кажуть, на про запас.

Кузов не має ні найменшої іржі, оскільки рясно був оброблений автоконсервантом «Мовіль». Фахівцям Old Car Service довелося неабияк попотіти над «розконсервацією» машини. Була повністю розібрана і промита система охолодження – радіатор і гумові шланги очищені від нальоту. Антифриз і мастила замінено, оскільки вони тут були ще з моменту випуску автомобіля.

У бардачку збереглася сервісна книжка, паспорт до рідної магнітоли «Старт-2310», а також паспорт на годинник білоруського виробництва. Цікаво, що на кришці багажнику навіть виявлено папірець з номером і назвою забарвлення кузова – емалі кольору «сіробілий». І тут же від першого власника дістався ящик з банками згущенки і двома пляшками «Пшеничної». Така ось смачна «капсула часу»!