X

Ексклюзивний автобус ЛАЗ сполученням Львів – Москва (фото)

Этот уникальный туристический автобус ЛАЗ под названием «Украина-73» отправился в свое время на выставку в Москву. посвященную 50-летию советского автопрома

Туристичний автобус ЛАЗ «Україна-73» був розроблений в 1973 році на базі моделі ЛАЗ-699Н. Машина підвищеною комфортабельністю стала продовженням попередньої моделі – «Україна-71». У салоні тут також застосовувалися сидіння зі збільшеним кроком, був гардероб, два телевізори, кавоварка і навіть туалет. Також була видозмінена і корма, де планувалося крім стандартного бензинового двигуна ЗІЛ-375 встановлювати дизельний агрегат ЯМЗ-740 (прототип КАМАЗ-740).

Читайте також:
ЛАЗ-699 НД Украина – дизель для народа

Головні ж відмінності машини “Україна-73” полягали в кузові. По-перше, довжина його зросла з 10,5 до 12 м. Це дало можливість зробити салон ще більш комфортним. Місць для сидіння було 34. У салоні з’явився кондиціонер. По-друге, для збільшення багажних відсіків пасажирський салон трохи підняли, що характерно видно зі ступінчастого даху. До речі, таке рішення можна вважати прообразом перших львівських високопалубників. І третя відмінна деталь – двостулкові двері з пневмоприводом, які відкривалися половинками назовні. Останні полегшували посадку-висадку пасажирів.

Автобус ЛАЗ “Україна-73” був презентований на виставці “50 років Радянському Автопрому”, яка проходила на ВДНГ у Москві в 1974 році. Про це красномовно свідчить фотографія, яку опублікували Українські автомобілі на своїй сторінці у Фейсбук. Машина приїхала сюди своїм ходом. На жаль, як і попередні моделі ЛАЗ «Україна», унікальний автобус так і залишився експериментальним.