X

ХаРС-2017 запрошує гостей на ретрозліт

В последний уик-энд мая в Харькове будет проходить третий Харьковский ретро слет «ХаРС-2017», посвященный теме «Made in USA».

Все прогресивне людство завмерло в очікуванні третього Харківського ретрозльоту «ХаРС-2017». Цього року фестиваль проходитиме 27-28 травня у сквері на площі Свободи. Організатори підготували для всіх учасників і гостей свята ретро нову програму і експозицію у стилі Made in USA.

Головними дійовими особами свята стануть американські автомобілі Cadillac, Chevrolet, Buick, Ford, Mercury, Pontiac, а також продукція інших не менш відомих брендів США із автомобільних музеїв та приватних колекцій.

Розбиратися в техніці – це одне. Але наші учасники люблять історію, одержимі нею, для них історія — в кожному гвинтику. Я думаю, це симптоми вірусу «ретро», яким ми обмінюємося на наших зльотах, – розповідає один із організаторів ХаРС-2017 Дядя Фара. – Багато хто думає, що головне на ХаРС – це машини. Насправді, головний наш скарб – люди. Я можу розповісти про кожен автомобіль на ретрозльоті, але справжні хранителі легенд – власники техніки. Вони розкажуть вам смішні, трагічні, героїчні та детективні історії про свої автомобілі. Тому не соромтеся, підходьте, запитуйте.

На окремому майданчику будуть представлені автомобілі партійної еліти СРСР, натхнення для створення яких радянські конструктори і дизайнери брали в творчості своїх заокеанських колег: ГАЗ-13 «Чайка», ЗІЛ-114, ГАЗ-12 «Зім», ЗІС-110, ГАЗ-14 «Чайка» і навіть розкішний ЗІЛ-115.

Лімузин Volvo 264 264 TE (Top Executive) випускали в 1976-81. Цейекземпляр обслуговував Еріха Мільке, який 32 роки керував німецькою «Штазі».

Величезна територія для машин з Європи та Японії, і звісно «Зроблено в СРСР». Улюблені «Волги» і «Побєди», «Москвичі» всіх часів, «Жигулі» перших випусків, УАЗи, а також вітчизняні «Запорожці» і ЛуАЗи.

Не залишаться без уваги і шанувальники двоколісної техніки. У зльоті візьмуть участь Harley-Davidson і ІЖ-49, чеські JAWA і CZ, AWO і Pannonia, «Схід» і «Мінськ», моторолери «Тулиця» і Vespa минулого століття.

Мережа магазинів «Велопланета» презентує алею з 100 ретроавтомобілів усіх часів і народів: дорожні, спортивні, жіночі, дитячі, доглянуті і не дуже. А деякі з них можна буде навіть придбати в особисте користування.

Ресторація від Molto м’ясо&риба приготувала меню в американському стилі.

У суботу в рамках зльоту відбудеться етап кубкового чемпіонату з автозвуку ЕММА.

Виставка відкрита з 10:00 до 19:00. Три каси працюють із 9:30 до 18:30:

● біля входу в сад Шевченка з площі
● біля університету Каразіна
● біля входу в круглий сквер від Держпрому.
Квиток на один день: для дорослих – 70 грн, діти – 30 грн, дошкільнята – безкоштовно.

Програма «ХаРС-2017»

Субота, 27 травня

12:00 – Урочисте відкриття

14:00 – Розіграш бочки пива від крафтової пивоварні Red Cat.

16:00 – Призовий конкурс для відвідувачів від Дяді Фари, постійного організатора ретрозльотів і автозаходів Харкова

Неділя, 28 травня

12:00 – Конкурс елеганції «Костюм епохи» з виїздом конкурсних автомобілів на подіум.

13:30 – Нагородження переможців Конкурсу елеганції «Костюм епохи»

14:00 – Призовий конкурс від Енді Кленова, постійного ведучого наших зльотів.

17:30 – Урочисте нагородження учасників «ХаРС-2017» із проїздом вінтажних автомобілів по подіуму.