X

Ідеальний Крузак: круте воскресіння старого Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser FJ40 1977 года вернули к жизни специалисты Legacy Overland

Більша частина легендарних позашляховиків Toyota Land Cruiser FJ40, які все ще їздять дорогами світу, перебувають у тяжкому стані в силу нещадної експлуатації і віку. Однак деякі з них потрапляють до рук справжніх ювелірів у світі тюнінгу, після чого знаходять нове, друге життя. Саме так і сталося з жовтим “Крузаком” 1977 року, який опинився в гаражі колективу американського ательє Legacy Overland.

Фахівці фірми ґрунтовно попрацювали над своїм підопічним: автомобілю не просто повернули початковий стан, його ще зробили сучасним, оснастивши технологіями сьогоднішнього дня.

Судіть самі: 42-річна Тойота отримала світлодіодні фари, кондиціонер, розетку на 12 вольт, аудіосистему з чотирма динаміками, сумісну з Bluetooth. При цьому деталі машини оцинковували, кузов пофарбували сучасними емалями в сірий колір Heath Grey, а салон обшили натуральною шкірою верблюжого кольору з мікроперфорованими секціями.

Зміни за частиною техніки, звісно, також були проведені: рідний 6-циліндровий мотор Toyota-2F, який поєднується з 4-ступінчастою механікою і роздаткою, доповнили ефективнішим карбюратором Weber і електричним дроселем. Крім того, позашляховик оснастили гідропідсилювачем керма, дисковими гальмами спереду і барабанними гальмами ззаду, сучасними елементами підвіски Old Man Emu і офф-роуд покришками BFGoodrich Mud / Terrain, в які взули 15-дюймові сталеві диски з хромованими ковпаками.

У скільки обійшовся такий капремонт і тюнінг, не уточнюється, але з власного досвіду можемо сказати, що кінцева вартість автомобіля становить у межах 80 000 – 120 000 доларів.

Ось такий вигляд Land Cruiser FJ40 мав до ремонту:

Читайте також:
Toyota має намір підірвати ринок електромобілів уже у 2020-му