X

Як на автомобілях вперше з’явився жорсткий знімний дах

У цей день, 13 грудня 1922 року Вільям Кіссель отримав американський патент на жорсткий знімний дах для автомобіля. Найцікавіше, що випуск автомобілів KisselKar з таким оригінальним винаходом розпочався на вісім років раніше.

На рекламних буклетах машина рекламувалася як один автомобіль із двома типами кузова – седан та кабріолет, що робило його максимально комфортним для їзди як взимку, так й влітку. Ціна питання складала 1450 доларів.

Компанія Kissel Motor була заснована у 1906 році Луї Кісселем та його чотирма синами. Випуск автомобілів стартував вже наступного року. За весь час існування – до 1931 року було виготовлено понад 35 тис. машин, серед яких були і пожежні, і таксі, і катафалки. Випускав Кіссель й різні вантажівки – моделі від 0,5 до 6 тонн, включаючи повнопривідні (Model B), які виготовляв за ліцензією фірми FWD.

Шеститонна вантажівка Kissel 1915 року

Широку популярність компанії приніс трансконтинентальний автопробіг 1915 року – вперше в історії шлях від узбережжя до узбережжя був пройдений на машині під керуванням тільки однієї жінки. За кермом автомобіля Kissel була голлівудська актриса Аніта Кінг.