X

Який вигляд мав перший у світі бронеавтомобіль

Машина так и не была использована по назначению

Наразі здивувати кого-небудь броньованим автомобілем складно. А все тому, що “покрити бронею” можна абсолютно будь-яку машину. Щоправда, ціна питання доволі значна, але мета виправдовує засоби, адже так?

Якщо повернутися в початок минулого століття, тоді про бронеавтомобілі говорили як про щось незбагненне. Першим, хто наважився приміряти броню на автотранспортний засіб, став Фредерік Річард Сіммс. Автомобіль отримав назву Motor War Car і був побудований на шасі Daimler. У рух його приводив 3,3-літровий двигун потужністю 14 к.с., а вага машини становила близько 5,5 тонн.

Товщина листів броні досягала 6 мм. На борту машини було встановлено три кулемети, які могли розвертатися на 360 градусів. Водночас водій і пасажири могли повністю зосередиться на поїздці і не турбуватися про свою безпеку. Незважаючи на свою інноваційність і продуманість, машина так і не виїхала на поле бою. Напередодні тестування в ній знайшли технічні несправності, через які відклали запуск випробувань. Потім пріоритети змінилися, і про машину забули.

Читайте також:
Як морпіхи дрифтували на броньованому Hummer у снігу (відео)

У 1902 році Motor War Car виставили в ролі експоната в Кришталевому палаці Лондона. Він назавжди увійшов в історію як перший броньований автомобіль у світі. Сіммс і далі розробляв схожі машини, але, за інформацією auto.cz, досягти задовільних результатів йому не вдалося.