X

Як ЗАЗ перетворив Таврію на позашляховий пікап

Интересный проект ЗАЗ Таврия - из хетчбэка во внедорожный пикап

Запорізький автомобільний завод ми добре знаємо як виробника неабияких і дешевих авто. Однак насправді, це не просто “конвеєр”, а ще й потужна науково-дослідна структура. Нерідко підприємство вдавалося до цікавих розробок, і однією з них була пляжна версія Таврії!

Як повідомляє товариство Українські автомобілі в Фейсбуці, у 1990-х роках НТЦ ЗАЗавтотехніка розробив проект такої Таврії для дніпропетровської фірми Otis Tarda, яка виробляє промислову тару з пластику і полімеру. Автомобіль практично повністю перекроїли, в результаті чого він став більше схожим на утилітарний ТЗ.

Читайте також:
ЗАЗ-968 с пробегом чуть больше 1000 км продают всего за $1000

У Таврії зрізали верхню секцію задньої частини кузова – замість неї з’явився металевий каркас із додатковими ліхтарями, а між кабіною та вантажним відсіком була встановлена скляна перегородка. Крім того, автомобіль отримав кенгурятник, повітрозабірник на капоті, позашляховий обвіс, інші колеса та збільшений кліренс.

Під капотом такого ЗАЗ – двигун від ВАЗ-2108, доопрацьований ЛСГА ВАЗ. Підвіска також перекочувала від тольяттинської “вісімки” і була оснащена стабілізаторами поперечної стійкості.

Читайте також:
Яркие фото ЗАЗ-968 со съёмок сериала Чернобыль 2019

Загалом, така ось незвичайна Таврія. Хотіли б її?