X

Які трофейні автомобілі роз’їжджали Києвом після Другої світової (відео)

Нещодавно у Києві відбулося чергове засідання відомого «Історичного Автоклубу». Цього разу воно було присвячене такій цікавій темі, як трофейні автомобілі на вулицях української столиці у період після Другої світової війни. Справа в тому, що тоді місто затопили тисячі зарубіжних автомобілів, так званих іномарок, правдами та неправдами завезених до нас із різних країн Європи. Це був справжній калейдоскоп із машин десятків марок та сотень різних моделей.

На засіданні було детально розглянуто багато цих машин. Зокрема, було озвучено оригінальні спогади учасників подій тих років. Показано також численні унікальні фото післявоєнного періоду. Крім того, демонструвалися авторські відео, зроблені членами клубів у різних автомобільних музеях.

Зрозуміло, насамперед йшлося про автомобілі німецького виробництва. Це були легкові моделі таких фірм як Opel, DKW, NSU, Wanderer та ін. Особливо потрібно сказати про унікальний армійський плаваючий автомобіль Volkswagen 166 і цікаві факти захоплення у противника одного з них.

Звичайно, не були обділені увагою і багато автомобілів, вироблених в інших країнах Європи: італійські Fiat, австрійські Steyr, чеські Skoda та Tatra тощо.

Зрозуміло, що охопити всю багатомаркову гаму завезеної автомобільної техніки було практично неможливо в рамках одного засідання. Тому розгляду цієї теми буде присвячено ще одну зустріч членів «Історичного Автоклубу», де будуть представлені зокрема елітні іномарки німецького та американського виробництва.

Читайте також:
Ретроавтомобілі на вулицях Києва — вийшов альбом з унікальними фотографіями