X

Яким був перший позашляховик Ferrari 50 років тому

Всего выпустили лишь два уникальных внедорожника Jerrari

Не таємниця, що Ferrari готує перший в історії кросовер Purosangue і в найближчі роки представить його. Але мало хто знає, що першу спробу створити позашляховик Феррарі було зроблено ще 50 років тому, повідомляє ТопЖир.

Позашляхову Ferrari захотів собі відомий американський автоколекціонер Вільям Гарра. Він був власником мережі казино в Неваді і хотів придбати швидке та практичне авто. Але Енцо Феррарі навідріз відмовився виконати незвичайне замовлення мільйонера.

Тоді Гарра звернувся по допомогу до місцевих американських тюнерів, і ті в 1969 році створили незвичайний гібрид купе Ferrari 365 GT і рамного Jeep Wagoneer. Назвали це диво Jerrari.

Автомобіль мав дуже незвичний вигляд, адже Джипу, грубо кажучи, приліпили передню частину від Ferrari. Італійське купе також стало донором 4,4-літрового 320-сильного V12, 5-ступінчастого МКПП і низки деталей салону.

Читайте також:
Склади сам: культовий суперкар Ferrari продадуть у вигляді конструктора

Вільям Гарра користувався позашляховиком до 1977 року, а потім вирішив зробити собі новий Jerrari. З першого Jerrari зняли V12 і переставили його у звичайний Jeep Wagoneer. Цього разу дизайн позашляховика не чіпали – хіба що капот подовжили, щоб мотор помістився. Хоча в салоні все ж з’явилися новий щиток приладів і кермо Феррарі.

У наші дні перший Jerrari оснащений 5,7-літровим V8 Chevrolet і перебуває у приватній колекції. Другий позашляховик став експонатом автомузею Гарри в Неваді.