X

Капсула часу: перший електрокар General Motors знайдено у прекрасному стані

GM EV1 удалось «выжить» в кулуарах университета

GM EV1 — один із перших електромобілів американського виробника. Однак після закриття програми концерн General Motors вирішив знищити всі вироблені екземпляри. Вперше про електрокар стало відомо в середині 1990-х. На той момент електричний транспорт не був таким популярним і, радше, здавався винятком, ніж правилом. Зараз EV1 можна назвати справжньою рідкістю, оскільки виробник відкликав їх усі, а після утилізував.

Автомобілю на фото вдалося вціліти. Йому дісталася роль навчального посібника для студентів одного з університетів. Крім нього, є ще й інші — музейні експонати.

Цей екземпляр GM EV1 зберігся в ідеальному стані, причому як зовні, так і всередині. Автомобіль жодного разу не виїжджав на дороги загального користування і навряд чи взагалі рушав з місця. Достовірно невідомо, чи здатний він пересуватися своїм ходом.

За попередніми даними, всі електромобілі General Motors вирушали в університети, позбавлені внутрішніх складових, наприклад – контролера електромотора або гальм. Проте, деяким умільцям вдавалося повернути незвичайні машини до життя.

Відзначимо, що електрокар приводив у рух 137-сильний мотор, що живиться від свинцево-кислотної або нікель-металогідридної батареї. Від одного повного заряду акумулятора автомобіль міг подолати 230 км шляху.

Читайте також:
Капсула часу: знайдено культовий мотоцикл Java без пробігу