X

Легендарний Jaguar XJ220 з мінімальним пробігом виставили на аукціон

Jaguar XJ220 с минимальным пробегом выставили на аукцион. И вам захочется купить это авто - пусть его стартовая цена и составляет полмиллиона долларов

Jaguar XJ220 – без перебільшення легендарний автомобіль. Стати його власником – мрія багатьох автомобілістів. І зараз у дуже забезпечених з’явився такий шанс. Усе, що для цього потрібно – щонайменше півмільйона доларів для участі в аукціоні.

Причому стан Le Mans Blue 1994 року випуску близький до ідеального. Раніше він перебував у приватній колекції.  Jaguar  немов тільки що зійшов з конвеєра. Немає навіть натяків на вицвітання фарби або іржу на корпусі. А салон має такий вигляд, ніби в ньому ніхто ніколи не сидів.

Читайте також:
56-річної Jaguar E-Type знайшли в гаражі і відновили після 40 років простою

Такий стан, утім, не викликає подиву, враховуючи що за своє життя авто проїхало лише 1 929 кілометрів. Ну і не варто скидати з рахунків турботу про авто. Адже навіть наклейки в салоні залишилися у чудовому стані. Також у автомобілі встигли замінити ремінь газорозподільної системи і балони з паливними елементами.

Під капотом у автомобіля розміщується 3,5-літровий двигун V6 із двома турбінами. Він розвиває 542 кінські сили і 475 ньютон-метрів. А в поєднанні з п’ятиступінчастою “механікою” він дає змогу XJ220 розганятися до сотні менше ніж за 4 секунди. Максимальна швидкість лише трохи не дотягує до заявленої – 217 миль на годину (349 кілометрів на годину) замість 220.

Читайте також:
60-летний Jaguar E-Type снова в продаже: теперь с 400-сильным мотором

На початку торгів ціна за автомобіль становила 489 770 доларів. А зараз вона піднялася вже до 495 900 доларів. Можна сказати, що ціна не кусається. Особливо якщо врахувати не тільки прекрасний стан автомобіля, а й те, що загалом було вироблено 275 автомобілів цієї моделі.