X

Лімузин Путіна виставили на продаж за 1,3 мільйона євро

В Сети появилось объявление о продаже Mercedes-Benz Guard Pullman S600 W140. Как утверждает автор, это первый лимузин Путина

Оголошення про продаж броньованого “шестисотого” розміщено на сайті Mobile.de. За броньований лімузин Путіна (чи так воно є насправді – питання риторичне) продавець хоче отримати 1,3 мільйона євро. Пробіг – 25 тисяч кілометрів.

За даними продавця, цей Mercedes-Benz S600 Guard Pullman вироблений у 1995 році і відповідає ступеню захисту B6/B7. Зокрема, легковий броньовик здатний витримати обстріл з АК-47 і снайперських гвинтівок. Як можна побачити на табличці, маса автомобіля становить майже 5 тонн.

Якщо заглибитися в історію, можливо, це Pullman Guard, на якому їздив перший президент РФ Борис Єльцин. У цьому разі йдеться про автомобіль, створений на замовлення компанією Daimler-Benz. Кузов лімузина Єльцина довший майже на 1 метр і передбачає так званий аварійний пробіг на випадок розгерметизації всіх покришок. Під капотом – 6-літровий V12, точна потужність якого невідома.