X

Львівський фестиваль Leopolis Grand Prix 2017 зібрав рекордну кількість ретроавто

В минувшие выходные Львов в очередной раз гостеприимно принимал участников ежегодного ретрофестиваля Leopolis Grand Prix.

Львівський фестиваль Leopolis Grand Prix 2017 запам’ятається учасникам і гостям свята великою кількістю цікавих автомобілів.

За даними організаторів, в цьогорічному фестивалі взяли участь 189 екіпажів із дев’яти країн світу. До Львова приїхали численні ретро-клуби, а також приватні колекціонери.

Особливо хочеться відзначити високий рівень організації виставки. Цього року всі автомобілі-учасники були розділені за країнами-виробниками. Крім того, окремі тематичні майданчики були виділені під військову і мотоциклетний техніку. В результаті експозиції мали дуже цікавий і органічний вигляд.

Наприклад, на «Французькій вулиці» були представлені раритетні Citroen, Peugeot і Renault. «Американську вулицю» прикрашали Buick і Cadillac, Chevrolet і Ford, Oldsmobile і Pontiac. На «Німецькій вулиці» припаркувалися Audi, BMW, Horch, Mercedes-Benz, Porsche і Volkswagen.

Вперше у виставці взяв участь «Львівський клуб колекціонерів автомоделей», який представив невелике зібрання ретроавтомобілів у масштабі 1/43.

У неділю в рамках фестивалю проводилися перегони на трасі знаменитого «Львівського трикутника» – трьох вулиць (Стрийської, Витовського та Героїв Майдану), на яких в 30-ті роки минулого століття проводилися перегони  Гран-Прі Львова. На дистанції у 3041 м всі зареєстровані учасники перегонів могли продемонструвати свою майстерність керування старовинним авто, причому, головним критерієм було не на часі проходження маршруту, а чітке дотримання ліміту швидкості. Традиційно змагання зібрали безліч учасників, які, незважаючи на похилий вік ретромашин, з великим азартом боролися за перемогу.

 

Протягом трьох днів жителі та гості прекрасного старовинного міста змогли ознайомитися з унікальними авто і мотоциклами, побачити заїзди ретроавто на трасі «Львівського трикутника», а також поспілкуватися з любителями старовинної техніки. А вже зовсім скоро, 9-11 червня, фанів ретро буде приймати Кам’янець-Подільський, де відбудеться «РетроФест-2017».

Дякуємо компанії «Пежо Сітроен Україна» за допомогу в підготовці матеріалу.