X

Mercedes 560 1984 року продають за ціною нового S-класу

До сих пор многие любители автомобилей Mercedes-Benz сходят с ума по купе Mercedes-Benz 560 SEC. Эта легенда 80-х доныне в цене и почете, хотя ее тираж был весьма немалым

Варто зауважити, що у часи, коли W126 перебував у виробництві, він був дуже популярним серед тюнерів. Утім, і нині в Японії, США та Європі є ціла армія шанувальників цієї моделі, на тюнінг якої фанати витрачають десятки тисяч доларів. Тюнінговані версії 126-го «Мерседеса» в кузові купе являють собою особливий стиль, комфорт і керованість.


Самый распространенный – 560 SEC AMG, являющийся образцом доработки «придворного» тюнинг-отдела. Именно на базе 560 АМГ и были созданы, пожалуй, лучшие экземпляры роскошной двухдверки. Конкретно этот экземпляр 1984 года выпуска был доработан компанией Koenig.

 

Mercedes-Benz 560 SEC AMG Special Koenig належить до тих машин, за якими полюють автомобільні колекціонери. Під капотом – доопрацьований V8 об’ємом 5,5 літра, що видає 400 кінських сил і розвиває максимальний крутильний момент у 500 Нм.

Максимальна швидкість 560 SEC Koenig – 290 кілометрів на годину, розгін до 100 кілометрів на годину – майже 6 секунд. Дуже непогано навіть за сучасними мірками, що вже говорити про 1980-ті роки!

 

Купе від Koenig викликало (і викликає) особливий інтерес не тільки завдяки характеристикам. Зовнішність – ось що вражає більше сухих цифр. Koenig Mercedes відрізняється брутальним обвісом і до непристойності розширеними задніми арками, з-під яких випирають ексклюзивні диски BBS.

 

Інтер’єр 560 SEC від Koenig теж вражає. Незважаючи на 2-дверний кузов і орієнтацію на водія, для задніх пасажирів передбачений навіть холодильник.

Шкіра і дерево – тільки натуральні, і тільки особливих сортів.

А як звучить Mercedes Koenig Specials!

Вражає? Цей Mercedes-Benz 560 SEC Koenig Special AMG продається на mobile.de за 200 тисяч євро. Раритетний «Мерседес» має оригінальний пробіг 27 000 км. Або все ж краще за ці гроші купити новий S-клас W222, причому аж ніяк не в початковій комплектації?

До речі, в 2015-му році на конкурсі Mercedes-Benz Schone Sterne («Красиві Зірки») одним з 50 найкращих класичних «Мерседесів» німецьке журі визнало Mercedes-Benz 500SEC 1983 року з України!