X

Mercedes E-Class 1992 року проїхав 1 млн км із мінімальними поломками

Старенький Mercedes-Benz E-Class W124, выпущенный в начале 1990-х годов, доказал надежность автомобилей своей эпохи

Житель Німеччини, 55-річний Міхаель Ніколь проїхав на своєму Mercedes-Benz W124 майже 1 млн км. Автомобіль він купив у 1992 році, і за чверть століття витратив на обслуговування седана трохи більше 100 тис. євро.

Цікаво, що Ніколь спочатку придбав Mercedes-Benz E-Class з 75-сильним дизельним агрегатом для перепродажу. З 1980-х років він працює на заводі Даймлер, тому Мерседес йому вдалося дістати з суттєвою знижкою. З часом він хотів продати машину за велику суму. Однак у підсумку відмовився від цієї ідеї: в той час автомобілі, що працюють на важкому пальному, запідозрили в причині виникнення онкологічних захворювань, і ціни на них ледь не обвалилися.

Відтоді співробітник автопідприємства не розлучався зі своїм Mercedes-Benz W124. Нині автомобіль перебуває в хорошому стані. За своє життя він отримав лише заміну зчеплення та інших незначних компонентів. При цьому на рахунку машини одна невелика аварія: тоді власнику довелося замінити фари, кришку капота, решітку радіатора і бампер.

За весь цей час на плановий ТО, а також на усунення поломок і наслідків ДТП господар Mercedes-Benz W124 витратив близько 58,5 тис. євро. Ще 53,8 тис. євро у нього пішло на паливо.