X

Мікроавтобус РАФ 4х4 — знайдено унікальні кадри

На кинокадрах боле чем полувековой давности, причем в цвете, удалось обнаружить уникальный экземпляр микроавтобуса РАФ-977В – машину со всеми ведущими колесами

Які тільки рідкісні автомобілі сьогодні на знаходять фанати своєї справи. На сторінці Mike Motorov у Фейсбук опубліковано зображення унікального мікроавтобуса РАФ-977 із колісною формулою 4х4. Як відомо, ризький автобусний завод серійно не випускав машини з повним приводом, тому цей екземпляр є справжньою сенсацією.

Читайте також:
Единственный в мире РАФ-977В – новые подробности находки (фото)

Представлені кадри вдалося виявити завдяки кіножурналу Padomju Latvia. У цьому випадку це єдиний кольоровий випуск — під номером 18 за 1965 рік, що розповідає про новини кіноіндустрії Латвійської РСР.

Найімовірніше, повнопривідний РАФ Ризька кіностудія використовувалася в ролі службового. Автомобіль було складено на вузлах і агрегатах ГАЗ-69. Будь-яких докладніших відомостей про цю машину поки що не відомо.

До речі, на показаних фото, якщо придивитися, на задньому плані можна побачити ще один унікальний автобус — КAG-3 на шасі ГАЗ-51, який випускали з середини 50-х рр. на Каунаському автобусному заводі.