X

Музей Porsche запрошує відвідувачів

Сердце марки Porsche бьется в Цуффенхаузене – пригороде Штутгарта, где располагаются не только производственные площади компании, но и прекрасный фирменный музейный комплекс.

Музей Porsche в Цуффенхаузені.

Музей Porsche, який гостинно відчинив свої двері 31 січня 2009 року, дає змогу шанувальникам німецької марки, і не тільки їм, долучитися до історії сім’ї «Порше» і величезної спадщини бренду. По сусідству з музеєм розташований завод, з якого в далекому 1963 році зійшов перший Porsche 911.

Скульптура, що здіймається на 25 метрів, тримає три справжніх класичних Porsche 911 – Carrera, 911SC Coupe і 2.2 Coupe – віддаючи данину поваги культовій моделі.

На площі Поршеплац перед входом до музею Porsche встановлено унікальною монумент британського художника і скульптора Джеррі Джуди. Скульптура, що здіймається на 25 метрів, тримає три справжніх класичних Porsche 911 – Carrera, 911SC Coupe і 2.2 Coupe – віддаючи данину поваги культовій моделі. До речі, саме Джуд є автором знаменитих скульптурних композицій, які прикрашають щорічний «Фестиваль швидкості в Гудвуді.

Читайте також

Porsche 911 відзначає 50-річчя

Футуристична будівля музею Porsche спроектована відомим віденським архітектурним бюро Делуган Майссл. Будівля зі скла та сталі, яку підтримують три V-подібні підпори, немов парить у повітрі. Цікаво, що завдяки полігональним формам і відбиттю від скла, візуальне сприйняття будівлі змінюється залежно від кута зору.

Опинившись всередині, на відвідувачів чекає експозиція загальною площею 5600 м2. Тут на широких подіумах встановлено понад 80 історичних моделей, концептів і гоночних болідів, розташованих у хронологічному порядку. Серед них, такі знакові моделі, як Porsche 356 і 550 Spyder, 911 і 917.

У 2014 році в музеї Porsche було представлено тематична експозиція, присвячена участі команди в легендарному 24-годинному марафоні в Ле-Мані.

Основу експозиції формує розділ «Ідеї Порше», які демонструють видатні інноваційні досягнення родини Порше з початку XX століття. Вона розповідає про філософію і пристрасті, віддаючи данину поваги людям, які створили компанію Porsche і зробили бренд унікальним.

Читайте також:

Porsche AG відкрила виставку про онука створювача

Ходове шасі тестового зразка прототипу Porsche 918 Spyder

Важливим доповненням є 12-метровий інтерактивний екран Touchwall. Він розповідає про захоплюючу автомобільну історію марки з допомогою 3 тисяч фотографій, креслень і технічних даних, даючи змогу відвідувачам досліджувати практично всі моделі Porsche, зокрема гоночні боліди.

Читайте также:

Заводская команда Porsche выиграла гонку в Ле-Мане

Тематична експозиція «The Transaxle era. From the 924 to the 928» має 23 автомобілі.

Крім постійної експозиції в музеї весь час проводять тематичні виставки, присвячені тим чи іншим моделям і подіям в історії марки. Наприклад, з 27 квітня до 16 жовтня цього року відвідувачі можуть побачити цікаву тематичну експозицію «The Transaxle era. From the 924 to the 928».

Купе Porsche 944 дебютувало в 1981 році.

Porsche 968 – продукт 15 років технічної еволюції – знаменує закінчення еры transaxle.

Вона присвячена серійним спорткарам Porsche з переднім розташуванням двигуна і об’єднаним у спільному корпусі головною передачею і КП. 23 автомобілі сімейств 924, 928, 944 і 968, які було вироблено з 1976 по 1995, знайомлять з еволюцією конструкції «трансексл».

Porsche 928 S4 Cabriolet було виготовлено в 1987 році в єдиному екземплярі.